Bahna budou v sobotu po dvou letech bez omezení, vyjedou speciální autobusy

Letošní ročník Dne pozemního vojska se bude konat v Brdech poslední červnovou sobotu. K vidění budou dvě až tři stovky techniky včetně tanků nebo obrněných transportérů Pandur.

Cílená propagace v Plzni

Akce, kterou navštěvuje kolem padesáti tisíc lidí, se předloni nekonala kvůli covidu vůbec, loni se program uskutečnil, ale v omezené míře a bez diváků. Z těžké techniky budou na armádním cvičišti Bahna u Strašic k vidění tank T-72, bojová vozidla pěchoty, obrněné kolové transportéry nebo samohybné houfnice. Přiletí vrtulníky, předvádět by se měly seskoky i slanění.

Vstup je zdarma. ČSAD autobusy Plzeň zajistí na letošní Bahna speciální autobusovou dopravu. Budou jezdit zvláštní autobusy Z-Group bus, Divize ČSAD autobusyPlzeň. K cestě na přehlídku bojové techniky budou moci návštěvníci využít dvě autobusové linky z Dobříva a ze Strašic.

První linka (440380) pojede na trase Plzeň-Rokycany-Dobřív-Strašice,Vojenský Újezd Brdy, druhá linka (470390) po trase Radnice-Lhota pod Radčem-Mýty-Strašice, Vojenský Újezd Brdy.

Pro dopravu z Plzně na Bahna je vhodné využít spoje v 6:20,7:05, 7:35, 8:05 a 8:35 hodin z Centrálního autobusového nádraží ze stanoviště číslo 8. Nazpátek do Plzně pojedou spoje po skončení akce v 17:10, 17:20, 17:40, 18:00 a 18:10. Autobusy po cestě zastaví také v Rokycanech a v Dobřívi.

Další tři páry zvláštních spojů pojedou přímo z Rokycan a zpět do Rokycan a budou navazovat na vlaky od Prahy a na Prahu.

Zkrátka nepřijdou ani obyvatelé severovýchodní části Rokycanska. Přímé autobusy pojedou ráno i ve směru od Mýta či Holoubkova, odpoledne po 16. hodině se vrátí nazpět.

Kromě toho nasadí plzeňské ČSAD na akci několik speciálníchautobusů, které se budou po celý den neustále kyvadlově točit a navážet a po skončení akce zase odvážet návštěvníky Bahen. Autobusy pojedou každých 5 až 10 minut ze záchytných parkovišť v Dobřívi (zastávka Dobřív, chaty) a ve Strašicích (zastávka Strašice,ObÚ). Měly by tak předejít dopravnímu kolapsu především v obci Dobřív.
Obcí o víkendu projedou tisíce návštěvníků, pravděpodobně se budou tvořit velké kolony.

Na linkách platí zvláštní ceník jízdného, který nabízí jednosměrné jízdenky v ceně 20 Kč ze Strašic či Dobřívi na Bahna nebo opačně. Platí všechny státem nařízené slevy, takže děti do 6 let jedou zdarma, dítě 6 až 18 let, stejně jako občané nad 65 let věku a studenti do 26 let pak s 50% slevou za 10 Kč. Pes na vodítku rovněž za poloviční jízdné.

„Očekává se návštěvnost kolem 50 tisíc lidí, z toho jsme během minulých ročníků na Bahna a zpět přepravili zvláštními autobusy každým rokem více než 15 tisíc osob, tedy třetinu. Letos by to mělo být obdobné. Jsme připraveni akci dopravně zvládnout, a přispět tak k jejímu hladkému průběhu,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravceZ-Group bus Václav Königsmark.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.06.2022 14:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka