Balil si jointa přímo před policisty, pak po pytlíku dupal

Ve čtvrtek večer při běžné hlídkové činnosti zajistili plzeňští policisté mladého muže, který si přímo před nimi balil cigaretu marihuany.

Cílená propagace v Plzni

Když ve čtvrtek kolem půl osmé večer prováděli policisté z oddělení služební kynologie běžnou hlídkovou činnost v prostoru Borského parku, všimli si mladého muže, který, ačkoli od hlídky byl na dohled, ničeho nedbal a zcela nerušeně si balil tak zvaného jointa. Protože se tím dopouštěl protiprávního jednání, policisté k němu přistoupili a vyzvali jej, aby svého jednání zanechal a aby jim předložil osobní doklady.

Muž nejdříve výzvě vyhověl a se strážci zákona spolupracoval. Když se však z jejich úst dozvěděl, že se právě dopustil přestupku a že mu bude droga zabavena, chytla jej zlost, jointa i igelitový pytlík, z něhož vytahoval sušinu marihuany, odhodil na zem a začal je rozšlapávat. Přitom křičel, že se ničeho nedopustil. Protože byl policejní hlídkou několikrát marně vyzván, aby se uklidnil a svého jednání zanechal, byly nakonec proti němu použity donucovací prostředky. Kromě přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi se tak dopustil i přestupku proti veřejnému pořádku. Teprve dvacetiletému muži tak může být uložena pořádková pokuta do výše až pět tisíc korun.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 17.06.2017 06:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka