Basketbalisté, volejbalisté i atletika dostanou peníze

Rada kraje schválila dotaci 200 tis. Kč pro Plzeňský krajský atletický svaz na technické zajištění školních i mimoškolních soutěží dětí a mládeže Plzeňského kraje v atletice jednotlivců i družstev pro letošní rok.


 V rámci zařazení Nadačního fondu Basketbal Plzeň a také Nadačního fondu Volejbal Plzeň mezi Sportovní akademie Plzeňského kraje schválila rada dotaci 1 mil. Kč pro každou z akademií – celkem tedy 2 mil. Kč pro oba subjekty. „Basketbalový klub v Plzni je historicky velmi úspěšným klubem v celém kraji. Má kompletní strukturu všech mládežnických družstev od přípravek po juniory do 23 let, muži jsou účastníky 1. basketbalové ligy, hráli i národní basketbalovou extraligu. Mládežnická družstva se účastní nejvyšších extraligových soutěží. Úspěchy mají připsané na extraligové úrovni i volejbalisté Volejbalu Plzeň, kteří ve svých řadách mají úspěšné hráče z Klatov, Rokycan i dalších částí kraje napříč věkovými kategoriemi,“ říká náměstek hejtmana Vladimír Kroc. Dotace budou využity na startovné hráčů, náhrady trenérům, zapůjčení sportovních potřeb, měřící certifikovanou techniku a také lékařskou a fyzioterapeutickou činnost.

Dotaci na letošní rok krajská rada schválila a doporučila ke schválení krajskému zastupitelstvu pro Akademii individuálních sportů Plzeňského kraje, a to ve výši 1,5 mil. Kč. „Neinvestiční dotaci využije Akademie individuálních sportů PK na pokrytí náhrad trenérům, náklady fyzioterapeutům, masérům, lékařům, výživovým specialistům či sportovním psychologům,“ vysvětluje Vladimír Kroc s tím, že AIS PK má už nyní na kontě řadu úspěšných jmen, ale již nyní má další úspěchy před sebou. „Dvě absolventky akademie už získaly účastnická místa na olympijských hrách v Paříži, a to sportovní střelkyně Veronika Blažíčková a slalomářka na divoké vodě Antonie Galušková,“ doplňuje Vladimír Kroc.

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Dotace na elektormobilitu

Hlavní zprávy

 

Auto CB - Nová Škoda Kodiaq