Bavorsko-české centrum dál láká na betlémy a startuje webináře o kultuře

I v novém roce se Centrum Bavaria Bohemia snaží společně s kulturními městy Schwandorfem a Wunsiedelem propojovat českou a německou kulturu v rámci projektu Kulturní město Čechy-Bavorsko.

Cílená propagace v Plzni

Do začátku února je možné si prohlédnout překrásné betlémy z České republiky a z Bavorska – online, anebo na náměstí ve Schwandorfu. Kulturní aktéři se můžou těšit na řadu webinářů s názvem Práce v kultuře – pokračujeme a začínáme znovu!, která umožní výměnu zkušeností mezi účastníky a nabídne nové impulsy pro kulturní a spolkový život.

Historické a tematické betlémy ze šesti sousedních regionů podél česko-bavorské hranice jsou v centru Schwandorfu k vidění do 02.02.2021. Výstava ukazuje pestrou paletu české a německé betlémářské práce. Zájemci mohou všechny exponáty vidět osvětlenými okny na náměstí, nebo na www.bbkult.net zhlédnout filmovou prohlídku, která je provede celou výstavou. Obdivovat přitom můžou celkem 27 exponátů z Chebu, Plzně, Klatov, Jindřichova Hradce, Straubingu, Schwandorfu, Regensburgu, nebo například Wunsiedelu. S aktuálním počtem 1400 zhlédnutí se tato virtuální prohlídka těší velkému zájmu. Výstava byla díky tomu na náměstí ve Schwandorfu prodloužena až do Hromnic, které se letos konají 2. 2. 2021. 

Odkaz na virtuální prohlídku: https://www.bbkult.net/projekte/kulturstadt-bayern-boehmen/krippenausstellung/

Práce v kultuře – pokračujeme a začínáme znovu! To je přáním spousty aktérů aktivních v kultuře. Centrum Bavaria Bohemia a kulturní města Schwandorf a Wunsiedel pořádají proto pod tímto názvem od 21. 1. 2021 třídílnou řadu seminářů. Omezení během pandemie koronaviru téměř zastavila kulturní život a spoustu kulturních aktérů postavila před neočekávané výzvy. "Zveme zástupce a zástupkyně spolků, organizací a institucí ke společné diskusi o současných výzvách a možných řešeních. I přes nepříznivé podmínky se mnohým podařilo ve velmi krátké době vyvinout kreativní a inovativní řešení, ať už se jedná o online řešení, venkovní akce, nebo nové formy komunikace. Prostřednictvím praktických příkladů chceme proto nabídnout inspiraci pro spolkový a kulturní život. Webinář se skládá ze tří setkání, které se konají online vždy ve čtvrtek 21. 1., 28. 1. a 4. 2. 2021  od 17 do 18:30 hod. Účast na webináři je zdarma," říká David Binder za Kulturní město Čechy-Bavorsko. Akce se bude konat na platformě Zoom a bude simultánně tlumočena. Zájemce prosíme o přihlášení do 18. 1. 2021 na e-mail  david.bender@cebb.de.

Další akce v rámci projektu Kulturní město Čechy-Bavorsko plánované na zimní období se bohužel kvůli aktuálním omezením nebudou moci uskutečnit.

Výstava betlémů i webinář se konají v rámci projektu Kulturní město Čechy-Bavorsko, který je realizován Centrem Bavaria Bohemia ve spolupráci s kulturními městy Schwandorf a Wunsiedel. Projekt Kulturní město Čechy-Bavorsko je financován Bavorským státním ministerstvem financí a vlasti, zemským okresem Schwandorf a Kulturní nadací Bavaria Bohemia. Projekt siklade za cíl zviditelnit pestrý kulturní život v česko-bavorském pohraničí a představit ho v kulturních městech Schwandorfu 2020-2021 a Wunsiedelu 2021.

 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.01.2021 17:01



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka