Beauguel dvěma góly sestřelil Zlín, Viktorka dál kraluje lize

V posledním zápase před další reprezentační pauzou přivítali viktoriáni na domácí půdě Zlín. Červenomodří šli sice zásluhou Beauguela do vedení, jenže na jeho proměněný pokutový kop rychle odpověděl hlavičkou Vraštil.

Cílená propagace v Plzni

Pár minut před koncem však francouzský kanonýr znovu promluvil a dvěma zásahy tak vystřelil plzeňskou výhru 2:1.

Západočeši vstoupili do zápasu výborně, když už v 6. minutě zahrál ve vápně rukou Dominik Simerský a Jean-David Beauguel nařízenou penaltu s přehledem proměnil. O dvougólový rozdíl se zanedlouho pokoušeli Jhon Mosquera s Milanem Havlem, ale ani jednomu z nich střela nesedla podle vlastních představ.

Po čtvrt hodině hry bylo srovnáno, Vachtang Čanturišvili milimetrovým balonem ze standardní situace našel hlavu Lukáše Vraštila a skóre se změnilo na 1:1. Ševci se posléze mohli dokonce dostat do vedení, proti střele Tomáše Poznara ale předvedl skvělý zákrok Jindřich Staněk. Na druhé straně pak tisíciprocentní příležitost zahodil Jan Kopic, když z malého vápna ani netrefil bránu.

Hned na začátku druhého poločasu se sám před Janem Šiškou ocitl Pavel Bucha, jehož však zlínský debutant v bráně vychytal. Velkou možnost měl také JDB, který v pokutovém území přebral balon zády k bráně a z otočky pravačkou pálil jen těsně mimo tři tyče.

V 84. minutě se fanoušci v Doosan Areně dočkali. Dominik Janošek parádním balonem za obranu odcentroval na hlavu Beauguela a nejlepší střelec Viktorky rozhodl o další výhře 2:1. Družina Michala Bílka tak i nadále zůstává na čele ligové tabulky.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník, Kaša, Hejda, Havel (82. Čermák) – Bucha, Kalvach (69. Janošek) – Kopic (46. Chorý), Sýkora (69. Kayamba), Mosquera (59. Šulc) – Beauguel

FC Fastav Zlín

Šiška – Vraštil, Simerský, Cedidla, Fantiš – Čanturišvili (78. Jawo) – Tkáč, Janetzký (85. Fillo), Conde, Drame (70. Nečas) – Poznar (85. Hrdlička)

statistiky

Branky: 6. Beauguel (pen.), 84. Beauguel – 15. Vraštil, ŽK: Kalvach – Conde, Rozhodčí: Franěk – Caletka, Lakomý

Diváci: 6121

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka