Během 7 dní francouzského filmu uvede Kino Beseda od pondělka devět snímků

Přehlídka 7 dní francouzského filmu se koná letos v Kině Beseda už pošesté. V týdnu od 23. října 2017 bude na plátně Kina Beseda k vidění celkem devět snímků.

Cílená propagace v Plzni

Patří k tomu nejzajímavějšímu z francouzské kinematografie uplynulého roku. Nebudou chybět filmy nominované na prestižní filmové ceny, jako například Život za život, Dvojitý milenec nebo Odysea.

Za posledních šest let se v Plzni stalo tradicí, že Kino Beseda na podzim vybírá z filmové distribuce do svého programu ty nejlepší snímky současné francouzské filmové produkce, které promítne během sedmi dní. „Od pondělí do neděle v posledním říjnovém týdnu bude na plátně Kina Beseda k vidění devět filmů, které patří k tomu nejlepšímu, co se ve Francii v uplynulém roce natočilo,“ říká Ivan Jáchim, ředitel agentury Dominik centrum s.r.o., která Kino Beseda provozuje. „Přehlídku zahájí film Život za život, nominovaný na filmovou cenu César, následovat bude Dvojitý milenec, nominovaný na Zlatou palmu v Cannes nebo Odysea, vítěz Césara. Chybět nebude ani divácky oblíbený francouzský herec Omar Sy, známý ze snímku Nedotknutelní, tentokrát v hlavní roli ve filmu I dva jsou rodina.“

Přehlídka 7 dní francouzského filmu se v Kině Beseda koná od 23. do 29. října 2017. Všechny filmy budou uvedeny v původním znění s českými titulky.

Vstupenky v ceně 120 Kč jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz. Pro členy Alliance francaise de Plzeň platí zvýhodněné vstupné 90 Kč.

Program 7 dní francouzského filmu

23. 10. 19:15 Život za život (2016)
Tři mladí surfaři si za úsvitu vyjedou na rozbouřené moře. Když jedou o pár hodin později domů, stane se nehoda. Jeden z nich, Simon, zůstává zcela odkázán na lékařské přístroje v nemocnici v Le Havru a zdá se, že jeho šance na přežití je mizivá. V Paříži mezitím jistá žena čeká na transplantaci orgánu, která jí přinese druhou šanci na život. Provokující, napínavý a prozíravý naturalistický snímek oceňovaného režiséra mistrně nahlíží do rozbouřených srdcí a duší hlavních postav. Film byl nominován na prestižní filmovou cenu César za nejlepší adaptovaný scénář.

24. 10. 20:00 Dvojitý milenec (2016)
Snímek zařazený do Hlavní soutěže MFF v Cannes. Chloé, mladá křehká žena se sklony k depresím, začne docházet na psychoterapii a bezhlavě se zamiluje do svého psychologa Paula. Ten však není tím, kým se na první pohled zdál být, a Chloé zjišťuje, že před ní skrývá nejen existenci vlastního jednovaječného dvojčete, ale i temnou minulost. Erotikou prosycený thriller z tvůrčí dílny zkušeného francouzského režiséra Françoise Ozona je promyšlenou filmařskou poctou legendárním snímkům jako Rosemary má děťátko, Příliš dokonalá podoba nebo Základní instinkt.

25. 10. 19:15 Odysea (2016)
Filmové drama je inspirováno životem dobrodruha a mořeplavce Jacquese-Yvese Cousteaua, který své syny Philippa a Jeana-Michela zasvěcuje do tajů potápění a zázračného světa ticha. Kvůli touze po dobrodružství a dobývání prostoru pod mořskou hladinou je ochoten obětovat vše. I vztah s citlivým Philippem. Po letech sice oba muže spojí láska k oceánům, otec je však touží dobývat, syn chránit. Film si od francouzské Filmové umělecké akademie odnesl cenu César.

26. 10. 19:15 I dva jsou rodina (2017)
Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy, hlavní role v diváckém hitu Nedotknutelní) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne se dozvídá, že malá Gloria je jeho dcera. Vydává se s ní do Londýna, kde marně hledá její matku. Nakonec mu nezbývá nic jiného než najít si práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie a ukazuje se, že je milující, ale i netradiční táta. Rodinná idylka se však záhy změní, když se před jejich dveřmi zničehonic objeví Gloriina matka…
 
27. 10. 18:00 Spravedlnost pro mou dceru (2016)
André dostává zprávu o smrti své dcery Kalinky, která trávila prázdniny u matky a jejího manžela dr. Krombacha. Brzy vyjdou najevo podezřelé okolnosti jejího úmrtí, které vyvolávají řadu otázek, a jisté indicie naznačují, že vrahem by mohl být její nevlastní otec. André je přesvědčen o Krombachově vině. Začíná zápas o jeho usvědčení a boj o spravedlnost pro dceru, který bude trvat 27 let a stane se jediným smyslem otcova života. Film byl natočen podle skutečného příběhu.

28. 10. 16:30 Z Paříže do Paříže (2016)
Bratři Maurice a Joseph jsou kluci z Paříže, kterým žádná lumpárna není cizí. Bohužel jim do dětských her zasáhne osud – jednoho dne jim totiž maminka na kabáty přišije žluté hvězdy. Když jde Židům
v Paříži už o život, tatínek se rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. Kluci musejí z domova odejít okamžitě, s minimem peněz
a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí, a naštěstí si dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství.
 
28. 10. 19:00 Srdečně vás vítáme (2017)
Další bláznivá komedie od tvůrce nekorektního snímku Co jsme komu udělali? v hlavní roli opět se ztřeštěným Christianem Clavierem. Vrcholný intelektuál a bytostný humanista, velice respektovaná osobnost francouzské literární scény, žije ve svém světě po boku bohaté manželky, odtržen od reality. Poté, co chce dokázat svou vstřícnost k potřebným celého světa, o nichž píše ve svém posledním románu, vyzve při televizní debatě jakoukoli romskou rodinu ke společnému soužití u něj doma. Ještě ten samý večer u jeho sídla zazvoní zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou.

29. 10. 16:30 Víno nás spojuje (2017)
Jean cestuje po světě a zpřetrhal všechna pouta s rodinou v Burgundsku, ale když jeho otec vážně onemocní, vrací se po letech do krajiny svého dětství. Po otcově smrti se se svými sourozenci musí dohodnout, co bude s rodinným vinohradem. Dědictví má stanovené podmínky, které je staví před rozhodování, zda odkaz zachovat či majetek prodat. Tři sourozenci během jednoho vinařského roku postupně obnovují vztah k sobě navzájem i k vinohradu. Postupně je spojuje společná práce, vzpomínky na prožité dětství a především jejich láska k vínu a vinařskému řemeslu.

29. 10. 19:00 150 miligramů (2016)
Francouzská Erin Brockovich. Pneumoložka Irene objeví souvislost mezi nevyjasněnými úmrtími pacientů a podáváním léku Mediator, který je na trhu přes 30 let. Film podle skutečných událostí zachycuje zarputilý boj lékařky s mocnou farmaceutickou lobby. Sleduje odhodlanou hrdinku od počátku, kdy je se svým tvrzením sama proti všem, až po vypuknutí mediální bouře, kterou její zjištění způsobí.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka