Benefiční koncert Ester Kočičkové a Lubomíra Nohavici přinesl Stacionáři Človíček více než 20 000 Kč

Ve čtvrtek 26. 3. do posledního místa zaplnili Ester Kočičková a Lubomír Nohavica Divadlo Pluto v Plzni a pobavili diváky nejen svými šansony, ale také pohotovými reakcemi na aktuální dění v sále i mimo něj.


Výtěžek koncertu, který oficiálně odstartoval sbírkovou kampaň „Nová vana pro Človíčka“, přesáhl 20 000 korun. Tato částka bude použita na nákup nové rehabilitační hydromasážní vany do Stacionáře Človíček pro klienty s těžkým kombinovaným postižením.

Ester Kočičková s Lubomírem Nohavicou přes dvě hodiny bavili více než 150 diváků v Divadle Pluto originálně zhudebněnými příběhy podané slovy z neobvyklého slovníku Ester podbarvené pestrými a chytlavými klavírovými melodiemi. Mimo to motivovali všechny v sále k solidaritě a příspěvku do malé plastové vaničky, která symbolizuje kampaň „Nová vana pro Človíčka“. Stejně tak k příspěvku 30 Kč, za který dárci náležela odměna v podobě půllitrové balené vody Estian.

Celkem se podařilo během koncertu vybrat 20 740 Kč, což předčilo očekávání pořadatelů. „Takový úspěch jsme opravdu nečekali, vybrali jsme nejvíce v historii benefičních koncertů Diakonie Západ. Za to chceme poděkovat všem návštěvníkům, oběma umělcům, Divadlu Pluto a také všem sponzorům. Díky tomuto výtěžku jsme zase o krok blíže k tolik potřebné nové hydromasážní vaně,“ doplňuje Libor Janíček, manažer vnějších vztahů Diakonie Západ. Kromě Divadla Pluto tento benefiční koncert podpořila agentura Mediaflesh, dále společnosti Fotosvět, Šumavský pramen a Květiny Floriánka. Partnerem koncertu byla organizace OSA. 

Hydromasážní vana je nezbytnou součástí pro rehabilitaci klientů Stacionáře Človíček, proto je potřeba v co nejkratší době vyměnit tu dosluhující za novou, která bude stát 230 000 Kč. Jak uvádí jedna z pracovnic Stacionáře Človíček Zdenka Čubrová: „Koupele v hydromasážní vaně představují významnou úlevu v nelehké situaci těžce postižených klientů, navíc příjemným způsobem, který kromě léčebného efektu přináší i radost.“ Pokud chcete také pomoci, zašlete jakoukoliv částku na účet 93399339/0800 pod variabilním symbolem 16.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR