Benešova základní škola slavnostně otevřela opravené hřiště

Nejen žáci Benešovy základní školy už mohou sportovat na opraveném hřišti.

Cílená propagace v Plzni

 Město Plzeň na rozsáhlou opravu více než dvacet let starého sportoviště poskytlo dotaci ve výši 750 tisíc korun. Celkové náklady se vyšplhaly na 1,6 milionu korun. Hřiště bylo slavnostně otevřeno v úterý 29. září 2020.

„Nejen žáci Benešovy základní školy už opět mohou sportovat na hřišti u školy. Sportoviště si může totiž pronajmout i veřejnost a lidé z okolí školní hřiště k pravidelným aktivitám využívají. Aby dětem ani dospělým pohyb nechyběl, přispělo na opravu hřiště i město Plzeň. Rekonstrukce proběhla během prázdninových měsíců, takže teď už je sportoviště opět připravené k užívání,“ pozval na nové školní hřiště v Doudlevecké ulici primátor města Plzně Martin Baxa.

„Děkuji paní ředitelce, že si jako hlavní téma rozvoje školy vybrala obnovu sportoviště. Město rádo na tuto akci přispělo částkou tři čtvrtě milionu korun, protože pohyb dětí je i mou prioritou a též oceňuji, že si škola zbývající peníze našetřila v rámci svého rozpočtu,“ uvedla při slavnostním otevření radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová.

„Za více jak dvacet let pravidelného využívání žáky či nájemníky a vlivem povětrnostních podmínek došlo v určitých místech k vydrolení horní vrstvy povrchu. Dalším problémem byl vznik puklin a v některých místech i propad povrchu. Rekonstrukce povrchu byla nevyhnutelná, neboť by se postupem doby stalo hřiště nezpůsobilé provozu z hlediska bezpečnosti,“ vysvětlila ředitelka Benešovy základní školy Iveta Žižková. Dodala, že v možnostech školy nebylo zaplatit celou rekonstrukci ze svého rozpočtu. O podporu škola nejprve žádala z krajského dotačního programu Podpora vybudování a modernizace sportovišť v roce 2020, nebylo jí ale vyhověno. Podporu pak našla u svého zřizovatele – města Plzně.

Rekonstrukce proběhla od 1. července do 15. srpna a realizovala jí firma VYSSPA Sports Technology, s. r. o., která vyhrála výběrové řízení. Práce proběhly bez problému a hřiště bylo předáno v požadovaném termínu a kvalitě. Předmětem oprav bylo především čištění stávajícího povrchu před pokládkou povrchu nového, aplikace nových prvků a úprava brankobrány mezi hřišti.

Začátek školního roku byl poznamenán uzavřením školy z důvodu epidemiologicky složité situace, ale 29. září už byl prostor pro slavnostní otevření, kterého se kromě radní Lucie Kantorové a vedení školy zúčastnili především žáci i pedagogové Benešovy základní školy a též zástupci firmy VYSSPA Sports Technology, s. r. o., a zástupci hokejového klubu HC Škoda Plzeň, se kterým škola dlouhodobě úspěšně spolupracuje.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka