Bezpečnost na Borech zabezpečují posílené hlídky strážníků

Nejpodstatnějším opatřením pro posílení pocitu bezpečí občanů je fyzická přítomnost strážníků nebo policistů v ulicích.

Cílená propagace v Plzni

Městská policie tento fakt vnímá za zásadní, a proto od března v Plzni na Borech posílila dohled dvěma hlídkami navíc, které zde dočasně vypomáhají. Ty pokryjí službu v denní době, kdy se na území obvodu pohybuje nejvíce lidí.

Kvůli tomu do přímého výkonu služby městská policie zařadila strážníky, kteří se v době pandemie nemohou zcela věnovat své náplni činnosti a omezila některé administrativní a metodické činnosti, které musely ustoupit ve prospěch přímého výkonu služby. Prioritou jsou samozřejmě v této době zejména kontroly dodržování stávajících opatření ve vytipovaných rizikových lokalitách. Na Borech je to například oblast Borských polí, přestupní uzly MHD, okolí obchodních center, Borský park aj. Mimoto je i na území Bor kladen důraz na kontroly dodržování veřejného pořádku, pravidel občanského soužití, preventivní působení proti nejčastějším vlivům vandalismu, opilství a dalším sférám problematik, které místní obyvatele trápí.

Snahou městské policie je v blízké budoucnosti navýšit personální stav borské služebny o strážníky, kteří zde budou sloužit trvale, a tím i s větší místní a osobní znalostí.
 
„Jsem rád, že naše dlouhodobé úsilí o posílení hlídek bude v co nejbližší době realizováno. Vždyť bezpečnost v obvodě byla, je a pořád bude jedna z našich priorit. S Městskou policií Plzeň jsme vždy měli výbornou spolupráci. Tímto bych chtěl poděkovat jejímu vedení, a to  jak současnému veliteli Petru Vlkovi, tak bývalému veliteli Marku Šilhanovi a také veliteli borské služebny Tomáši Petříkovi za vstřícnost a za zajištění navýšení stavu strážníků. Doufám, že budou v ulicích vidět, a to naši občané určitě ocení,“ uvedl David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.03.2021 12:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka