Bigbít - Plzeň sobě - poslední den Živé ulice bude patřit plzeňským kapelám

Bigbít – Plzeň sobě, takový má podtitul zakončení festivalu Živá ulice, na kterém se 23. 8. na náměstí Republiky představí plzeňské legendy.

Cílená propagace v Plzni

Na dvou scénách zahrají Burma Jones, Katapult, Odyssea či Semtex – skupiny, které ač jsou velmi dobře známé, ještě nikdy pohromadě nevystupovaly! Plzeňské kapely ale rozezní centrum Evropského hlavního města kultury v průběhu celého festivalu, zahraje na něm přes 30 interpretů z Plzeňského kraje. 

„Snažíme se, aby byla Živá ulice festivalem nadregionálního významu, snažíme se, aby byla multižánrová, a věříme, že se nám to daří. Stále však myslíme na to, že jsme festivalem města Plzně, a proto na Živé ulici vždy měly a budou mít plzeňské kapely dveře otevřené.  Živá ulice dává prostor plzeňským hudebníkům nejen poslední den festivalu, ale v celém jeho průběhu. Jen letos zahraje na Živé ulici přes 30 plzeňských kapel, tvoří tak přibližně jednu třetinu všech koncertů, “ říká Jakub Vedral, ředitel festivalu Živá ulice.

Akce se koná za podpory Evropského hlavního města kultury 2015. Ředitel společnosti Jiří Suchánek k tomu doplňuje: „Živou ulici významně finančně podporujeme již třetím rokem a jsem rád, že se podařilo dramaturgickému týmu ve velké míře zapojit zástupce místních folkových a rockových legend. Kromě toho se plzeňské kapely zviditelní také na začátku července díky spolupráci s festivalem Rock for People Europe,“ uvedl Jiří Suchánek. 

Nedělní koncert Bigbít - Plzeň sobě představí na dvou scénách na Náměstí Republiky celkem 9 kapel, které neodmyslitelně patří na místní hudební scénu. Poslední den Živé ulice odstartuje už ve 12:30 kapela Touch of Gospel, každou další hodinu budou následovat koncerty Ultramarin, Extra Band Revival a Semtex. Chybět nebudou další plzeňské legendy jako Burma Jones či Katapult, ten vystoupí ve 20.30 hodin a ukončí 4. ročník festivalu Živá ulice. „Nedělní program bude ale jako v ostatní dny festivalu probíhat na všech ostatních scénách Živé ulice. Přijít tak můžete například jak do Proluky, tak na Anděl Cafe Stage, která bude již tradičně umístěna U Branky,“ upřesňuje Jakub Vedral.

Hudební dramaturgii koncertu sestavili Jiří Sláma, Míša Leicht a Jan Košťál. Moderátorem celé akce bude hudebník Míša Leicht, jehož kapela COP působí na plzeňské scéně více než 35 let. Mezi hosty, které si pozve v průběhu celého dne k sobě na pódium, budou například legendární rockový DJ Petr Březina, Ladislav Rott, divadelník Přemek Kubišta, zpěvák a kytarista Jaroslav Samson Lenk, režisér a milovník přírody Václav Chaloupek, herec, dramatik, scenárista a divadelní režisér Antonín Procházka, divadelní herec Pavel Kikinčuk a prostřednictvím fiktivního rozhovoru sestaveného z autentických nahrávek vzpomínek na rodné město z CD Saze na hrušce dokonce také nejslavnější plzeňský herec Miroslav Horníček.

Přesný program Bigbít – Plzeň sobě i celého festivalu najdete na www.zivaulice.eu



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka