Bikeři změří síly v AC Heating cupu

Bikeři letos měří síly v seriálu AC Heating cup – Poháru Plzeňského kraje v olympijské disciplíně XCO . Součástí jsou také dva mezinárodní závody, v nichž závodníci z celého světa ještě mohou sbírat body na kvalifikaci k účasti na OH v Paříži, a to ve Stupně a ve Stříbře.

Jarní servisní akce AUTO CB

V letošním roce čeká závodníky 6 závodů v olympijské disciplíně XCO, které spadají pod regule Českého svazu cyklistiky. "K tomu máme olympijskou sezonu, kdy 28. a 29. července vypukne den D a na start horských kol v Paříži by se měla postavit jedna z našich českých závodnic (Holubová či Spěšná) a za muže Ondřej Cink. Všichni tito zmínění závodníci začínali závodit , jako děti, právě v prostředí na krajské úrovni," říká ředitel závodu Ondřej Paur.

AC Heating cup je tak po boku Českého Poháru - naší nejvyšší národní soutěže, jakási přípravka, aby si jezdci prošli postupnou konkurencí.

"Zároveň je potřeba si říci, že ač jedeme podle pravidel Českého svazu cyklistiky, máme na všech závodech certifikované rozhodčí, tak jsme ale vlastně pro všechny. Vítáme na startu odrážedla, ale zároveň i kategori amatérů - hobíků,neboli OPEN, kde máme rovnou 4 kategorie," vypočítává Paur.

Seriál odstartuje 21. dubna v Domažlich a bude pokračovat 1. května ve Městě Touškově, 11. května v Rakovníku, 22. června v Klatovech, 21. září v Plzni a konec je naplánován 29. září na Čerchov.  

Web seriálu: ppk-hk.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka