Biskup Radkovský ve středu požehná velikonočnímu pivu

Plzeňský Prazdroj ve středu pořádá tradiční žehnání velikonoční várky svého svého zlatého ležáku. Část piva z této várky bude již tradičně vypravena k oslavám velikonoc ve Vatikánu.

Cílená propagace v Plzni

 Svůj věhlas si plzeňské pivo získalo v srdci Říma už v 19. století, kdy si pro něj tehdejší papež Lev XIII. nechal na doporučení svých lékařů poslat. A stejně jako uchovává Pilsner Urquell svoji stálou recepturu, snaží se udržovat i tuto tradici.

Tradice zasílání požehnaného plzeňského piva právě k Velikonocům se zrodila u příležitosti blahořečení papeže Jana Pavla II. v roce 2011. Letos tak už pátým rokem posílají plzeňští občané spolu s Plzeňským Prazdrojem velikonoční pozdrav do Vatikánu a pivo Pilsner Urquell je tak součástí oficiálních akcí místního svátečního dění.

Surovinám velikonoční várky piva Pilsner Urquell požehná plzeňský biskup Monsignore František Radkovský a o pivu pohovoří zasvěceně a s neutuchajícím elánem starší obchodní sládek Václav Berka. Svůj speciální dar pro papeže Františka představí také světoznámý český designer Bořek Šípek.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka