Biskup Tomáš Holub zahájí ve středu postní dobu mší

Biskupství plzeňské zve na zahájení postní doby s biskupem Tomášem Holubem do kostela sv. Jana Nepomuckého v Plzni (Chodské náměstí) 6. 3. 2019 od 18 hodin.

Jarní servisní akce AUTO CB

"Ať je člověk věřící či nevěřící, tradice předvelikonočního 40 denního půstu je příležitostí pro každého, příležitostí uspořádat si svůj život lépe, zbavit se toho, co nás ničí, je to příležitost začít znovu. Na mši svatou je zvána široká veřejnost," říká mluvčí biskupství Zuzana Lášková.

Tradice předvelikonočního 40 denního půstu neznamená držení diety. Je to čas určený pro uspořádání života a očištění své duše. Vybízí k vystoupení ze zajetých kolejí a pohledu na náš život z jiného úhlu. Učí nás lépe poznávat sebe samé i lidi kolem nás.

Postní doba začíná vždy Popeleční středou, se kterou je spojena jedna zvláštní tradice – tzv. udělování popelce, kdy kněz v průběhu mše svaté udělá všem zájemcům na čelo znamení kříže popelem s formulí: „Pamatuj, že prach jsi a v prach se obrátíš“. Přijetí popelce je znamením pomíjivosti člověka a odhodlání zříci se zlého jednání.

 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.03.2019 17:04



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka