Bolevecká základní škola se dočká opravy nafukovací haly

Bolevecká základní škola by se ještě letos měla dočkat nové nafukovací házenkářské sportovní haly, o původní přišla při požáru vloni v říjnu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na opravu je určena částka téměř 1,39 milionu korun, využití peněz na rekonstrukci haly schválili ve čtvrtek zastupitelé. Peníze škola obdržela jako plnění pojistné události. Neznámý pachatel zapálil krycí plachtu nafukovací haly vloni 17. října. Škoda se vyšplhala na téměř 1,5 milionu korun. Policie případ odložila a až poté pojišťovna vyplatila škole pojistné.

„Nafukovací halu využívaly stovky dětí od nejmenších žáků až po juniory. Házenkářský sportovní klub Talent - 90 se snažil sehnat náhradní prostory v tělocvičnách a halách, ale neuspěl. Pomoc nakonec získal od města, které klubu přechodně pronajalo tělocvičnu v komplexu Krašovská 30,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková. Přechodné využívání tělocvičny v Krašovské ulici pomáhá klubu překlenout krizovou situaci.

Rekonstrukci haly dostal na starost Odbor investic Magistrátu města Plzně. „Naše představa je taková, že bychom chtěli zrealizovat stavbu během letních prázdnin,“ uvedl Pavel Grisník, vedoucí odboru investic. Odbor už zahájili přípravné práce směřující k realizaci opravy haly, oslovil původního dodavatele haly s žádostí o nabídku na zpracování jednoduché projektové dokumentace, na základě které bude stanoven rozpočet stavby a zpracovány zadávací podmínky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka