Bor, Bezděkov i Hradec dostanou dotace na školní hřiště

Zastupitelstvo Plzeňského kraje projednalo a schválilo přidělení dotací ze dvou dotačních programů věnovaných podpoře sportu.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Jedná se o dotační tituly „Podpora vybudování a modernizace sportovišť v roce 2023“, do něhož alokoval z krajského rozpočtu 15 milionů korun a „Podpora vybudování a modernizace školních sportovišť v roce 2023“, kde alokoval rovněž 15 milionů korun.

„O přidělení finančních příspěvků kraje byl obrovský zájem. Je vidět, že sport se v našem kraji těší u dětí, mládeže a všech, kteří se podílí na jeho organizaci, silnému zájmu. Převis nad možností udělení dotace z titulu podpory sportovišť činil 65 milionů korun, u školních sportovišť pak 19,5 milionu,“ vyčíslil náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc. 

Upřesnil také, že nakonec v rámci dotačního titulu „Podpora vybudování a modernizace sportovišť v roce 2023“ schválila Rada kraje podporu 6 žadatelům o dotaci a v pondělí zastupitelé kraje rozhodli o přidělení finanční podpory pro dalších 29 žadatelů, jejichž žádosti překročily 200 000 korun. 

„V rámci dotačního titulu věnovaného vybudování a modernizace školních sportovišť pak Rada kraje rozhodla udělit dotaci 11 žadatelům a zastupitelé dnes dalším čtyřem, konkrétně Statutárnímu městu Plzeň na obnovu herní plochy pro florbal (175 000), městu Bor na vybudování víceúčelového hřiště pro ZŠ Bor (2 000 000), obci Bezděkov na víceúčelové hřiště u tamní základní školy (1 500 000) a obci Hradec na sportovní hřiště u ZŠ a MŠ (2 000 000),“ upřesnil náměstek hejtmana V. Kroc s tím, že rozděleno bylo celkem 12 milionů korun. „Zbylé 3 miliony korun budou použity pro další potřeby podpory sportu na středních školách,“ dodal.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka