Borský park nově nabídne několik zastavení s fyzikálními herními prvky

Podél oblíbené okružní stezky Borským parkem vznikne celkem šest zastavení s fyzikálními herními prvky v podobě rotačních a přesýpacích disků, akustického zrcadla a větrné pumpy. Hotovo by mělo být už na konci června.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Borský park je díky udržované zeleni a upraveným cestám oblíbeným cílem mladých rodin s dětmi, seniorů, ale i vozíčkářů. Když jsme přemýšleli, jak tento prostor oživit, bylo naším záměrem přijít s něčím, co by zaujalo všechny návštěvníky parku bez rozdílu věku. Fyzikální hrací prvky tento požadavek přesně splňují, mohou se jimi zabavit děti i dospělí. Pro lidi s handicapem mohou mít dokonce terapeutický efekt,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí.

„Stavba bude zahájena začátkem června a už na jeho konci by mělo být hotovo,“ uvedla Lucie Davídková, vedoucí Úseku městské zeleně ze Správy veřejného statku města Plzně. „Během budování jednotlivých stanovišť nepředpokládáme žádné dlouhodobé zábory pěších cest, předpokládáme pouze drobná bodová omezení pro návštěvníky parku přímo v místě instalace. Pohyb mechanizace bude trvat pouze v řádu dní,“ dodala. 

Realizaci stavby provede pražská firma Hřiště Rej her, s.r.o., která vítězně prošla výběrovým řízením. Město Plzeň ji ze svého rozpočtu zaplatí celkem 1,172 milionu korun včetně DPH.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 07.06.2023 14:06



7 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka