Bouřky a přívalové deště zasáhly Plzeňsko, hasiči čerpali vodu ze silnic i domů. Podívejte se

V pondělí 6. června 2016 prudké deště s bouřkami zasáhly v podvečer oblast jižního Plzeňska, nejvíce Blovice, Šťáhlavy a Žákavu. Několik hasičských jednotek muselo odčerpávat vodu s bahnem ze silnic, domů, zahrad a znečištěných studní.

Cílená propagace v Plzni

Ve Šťáhlavech voda a bahno z polí zaplavila silnici ve směru na Štáhlavice, ulici Nezvěstická, Seifertova a U Hřiště. V ulici Nezvěstická při příjezdu jednotek dosahovala hladina vody na ulici výšky zhruba 30 centimetrů. Na jedné straně voda a bahno zaplavila sklepy a dvorky asi deseti rodinných domů, na druhé straně autodílnu, která je pod úrovní silnice. Voda zde dosahovala výšky zhruba 1 metr. Hasiči pootvírali kanálové poklopy, aby voda měla kam odtéct. Hladina se rychle snížila. Následně hasiči odčerpávali vodu a pomáhali odklízet nánosy bahna. Na likvidaci následků přívalových dešťů se výrazně podíleli místní občané.

HZS Plzeň Slovany, JSDH Šťáhlavice, JSDH Šťáhlavy, JSDH Starý Plzenec

V Blovicích voda a bahno z polí zaplavila ulice Husova, Nádražní, Palackého, Jívrtova a Raušarovy sady, dále obci Komorno. Hasiči odčerpávali vodu z ulic a sklepů rodinných domů a odstraňovali bahno. Ze studní odčerpávali znečištěnou vodu.

HZS Nepomuk, SDH Blovice

V Žákavě voda zaplavila dvůr a halu jedné z místních firem a sklep rodinného domu.

 HZS Plzeň Slovany, JSDH Nezvěstice, JSDH Žákava

foto: hzs pk


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka