Brdská cyklotrasa získá značení

Rada Plzeňského kraje rozhodla o poskytnutí dotace v celkové výši 197 958 korun Klubu českých turistů.


 A to na zpracování projektové dokumentace a realizaci dopravního značení nadregionální dálkové cyklotrasy č. 315 v úseku Žákava - Spálené Poříčí - Padrťské rybníky.

V současné době je již cyklotrasa v úseku Žákava – Spálené Poříčí - Hořice - Padrťské rybníky průjezdná. Není však proznačena jednotným značeným. Po dohodě KČT bude cyklistické propojení Plzeň - Brdy z centrálního cyklistického bodu ve Štruncových sadech v Plzni proznačeno jako nadregionální dálková cyklotrasa č. 31. V obci Žákava opustí vedení nadregionální dálkové cyklotrasy č. 31 a bude pokračovat po samostatném tělese jako nadregionální dálková cyklotrasa č. 315 (Brdská magistrála), která povede přes CHKO Brdy do Jinců ve Středočeském kraji.

Plzeňským krajem je ve spolupráci s dotčenými obcemi projektováno a budováno cyklistické propojení Plzeň - Brdy. Do současné doby byla za podpory Plzeňského kraje zpracována studie vedení předmětné cyklotrasy č. 31 Plzeň - Nezvěstice- Žákava - Nepomuk, která je po jednotlivých úsecích rozpracovávána do dalších úrovní projektových dokumentací dle požadavků na výstavbu dílčích úseků z hlediska stavebního řízení.  V minulosti byla proznačena cyklotrasa Plzeň – Brdy prostřednictvím regionálních  cyklotras 2154, 2040 vedoucích z Plzně přes Starý Plzenec, Příkosice.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Auto CB - Nová Škoda Kodiaq

Hlavní zprávy

 

Azyl