Brdský cyklobus pojede o dubnových sobotách

Brdský cyklobus vyrazí na lince z Plzeň do Příbrami a zpět jako linkový autobus doplněný vlekem pro jízdní kola. Po roční odmlce způsobené koronavirem se vrací ve zkušebním režimu sobotních jízd v měsíci dubnu včetně Velikonoc.

Cílená propagace v Plzni

Po vyhodnocení zájmu ze strany cestujících bude případně spuštěn provoz i v dalším období.

Vlek má kapacitou 27 jízdní kol, jejichž nakládku a vykládku provádí obsluha. Převážet je možné rovněž elektrokola za dodržení přepravních podmínek.

Provoz Brdského cyklobusu zajišťuje dopravce Z-Group bus a.s, divize ČSAD autobusy Plzeň.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O BRDSKÉM CYKLOBUSU:

Tzv. „Brdský cyklobus“ je veden po běžné autobusové lince č. 440555 z Plzně do Příbrami. Autobus s cyklovlekem jede na trase Plzeň - Starý Plzenec - Spálené Poříčí - Míšov/Brdy – Rožmitál – Příbram a obslouží tak všechny turisticky atraktivní body brdských vrcholků. Opět jsou zavedeny i spoje Příbram – Míšov a opačně.

Cyklisté mohou po trase navštívit řadu zajímavostí, například Spálené Poříčí, Padrťské rybníky, legendární vrch Třemšín, půvabný Rožmitál pod Třemšínem, nebo Hornické muzeum v Příbrami.

Z Plzně Stavební stroje vyjíždí v 7:35 hodin (z CANu v Husově ulici v 7:55) a jede přes Brdy až do Příbrami.

Z Příbrami jede spoj v 10:00 hodin s konečnou zastávkou Míšov.

Z Míšova nazpět do Příbrami jede ve 13:15 hodin.

Zpáteční Příbrami jede přes Brdy nazpět do Plzně v 15:30 hodin.

Cyklobusy nejsou ovšem určeny jen pro kolaře! Mohou je využít jak pěší turisté, tak běžní cestující mezi jednotlivými zastávkami autobusové linky.

Jízdné a dovozné

Cena za přepravu osob se řídí dle zvláštního ceníku podle vzdálenosti za ujetý kilometr.

Uznávány jsou všechny státní slevy pro děti, studenty, seniory atd. Nadto dopravce ČSAD autobusy Plzeň poskytuje další komerční slevy jako zpáteční jízdné se slevou 20 % či nižší jízdné při bezhotovostní platbě z čipové karty ČSAD anebo Plzeňskou kartou (sleva 15%).

Cena za přepravu jízdního kola je jednorázově bez ohledu na přepravovanou vzdálenost spoje 30 Kč.

Rezervace, předprodej jízdenek

Rezervace (nákup jízdenky) míst pro osoby je opět možno provádět z různých nástupních míst a pohodlně také přes Internet např. z adresy www.csadplzen.cz/e-jizdenka.

Jízdenku včetně místenky lze zakoupit rovněž ve všech kamenných kancelářích AMSBUS v Česku i Slovensku. Cena místenky u tzv. elektronické jízdenky nebo u místenky z klasické prodejny je ZDARMA.

Dovozné za jízdní kolo se platí vždy pouze přímo u řidiče autobusu při nástupu, předprodej není možný. Cestující, kteří si zakoupí jízdenku v předprodeji, však mají automaticky rezervováno místo pro jízdní kolo v cyklovleku.

Jízdenky lze samozřejmě nadále zakoupit rovněž přímo u řidiče autobusu v nástupní zastávce.

Veškeré informace včetně jízdních řádů, ceníku a tipů na výlety naleznou zájemci na webové adrese:

www.csadplzen.cz/brdy

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka