Brdský cyklobus táhne

Brdský cyklobus, který každý víkend brázdí trasu z Plzně do Příbrami a zpět, přepravil od začátku sezóny již 500 jízdních kol! Oblibu našly mezi cestujícími i nové nástupní zastávky po Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dopravu zajištuje dopravce ČSAD autobusy Plzeň na své vlastní podnikatelské riziko.

Zároveň pro Brdský cyklobus alias linku 440555 platí od poloviny června nový ceník jízdného. Cestující platící u řidiče bezhotovostně čipovou kartou ČSAD nebo z elektronické peněženky v Plzeňské kartě mají nově 15% slevu na jízdné i dovozné za kolo. Je zavedeno zpáteční jízdné se slevou 20 % a dále sleva 10 % pro držitele zákaznické karty COOP.

Lidé přicházejí na chuť nově zařazeným zastávkám po Plzni. V Doubravce hojně využívají zastávku Stavební stroje, nejpopulárnější je tradičně Centrální autobusové nádraží (CAN) v Husově ulici a obyvatelé Bor přivítali zastávku na Chodském náměstí. Původní zastávky Slovany a rozcestí Černice mají také svoji stálou klientelu, stejně jako další zastávky po cestě do Brd resp. Příbrami.

ČSAD autobusy Plzeň nabízí předprodej jízdenek a v případě zvýšené poptávky pro určitý termín je připraven posílit kapacitu o další autobus s cyklovlekem.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O BRDSKÉM CYKLOBUSU:

Tzv. „Brdský cyklobus“ jezdí po běžné autobusové lince č. 440555 z Plzně do Příbrami již od letní sezóny 2008. Autobus s cyklovlekem jede na trase Plzeň - Starý Plzenec - Spálené Poříčí - Míšov/Brdy – Rožmitál – Příbram a obslouží tak všechny turisticky atraktivní body brdských vrcholků. Opět jsou zavedeny i spoje Příbram – Míšov a opačně.

Cyklisté mohou po trase navštívit řadu zajímavostí, například Spálené Poříčí, Padrťské rybníky, legendární vrch Třemšín, půvabný Rožmitál pod Třemšínem, nebo Hornické muzeum v Příbrami.

Klasický cyklobus jede každou sobotu, neděli a svátek od 1. května až do 28. září 2020 a je zajištěna přeprava minimálně 27 ks jízdních kol.

Z Plzně Stavební stroje vyjíždí v 7:25 hodin (z CANu v Husově ulici v 7:45) a jede přes Brdy až do Příbrami.

Z Příbrami jede spoj v 10:00 hodin s konečnou zastávkou Míšov.

Z Míšova nazpět do Příbrami jede ve 13:15 hodin.

Zpáteční Příbrami jede přes Brdy nazpět do Plzně v 15:30 hodin.

Cyklobusy nejsou ovšem určeny jen pro kolaře! Mohou je využít jak pěší turisté, tak běžní cestující mezi jednotlivými zastávkami autobusové linky.

Jízdné a dovozné

Cena za přepravu osob v uvedených cyklobusech se řídí dle zvláštního ceníku za ujetý kilometr. Je však poskytována řada slev včetně slev pro děti, studenty a seniory.

Cena jízdného z Plzně (CANu) do Míšova stojí 50 Kč, děti do 18 let nebo osoby starší 65 let pojedou jen za 12 Kč!

Cena za přepravu jízdního kola je jednorázově bez ohledu na přepravovanou vzdálenost 30 Kč za jednosměrnou jízdenku.

Rezervace, předprodej jízdenek

Rezervace (nákup jízdenky) míst pro osoby je opět možno provádět z různých nástupních míst a pohodlně také přes Internet např. z adresy www.csadplzen.cz/e-jizdenka.

Jízdenku včetně místenky lze zakoupit rovněž ve všech kamenných kancelářích AMSBUS v Česku i na Slovensku. Cena místenky u tzv. elektronické jízdenky nebo u místenky z klasické prodejny je ZDARMA.

Dovozné za jízdní kolo se platí vždy pouze přímo u řidiče autobusu při nástupu, předprodej není možný. Cestující, kteří si zakoupí jízdenku v předprodeji, mají automaticky rezervováno místo pro jízdní kolo v cyklovleku.

Jízdenky lze samozřejmě nadále zakoupit rovněž přímo u řidiče autobusu v nástupní zastávce.

Kompletní informace včetně jízdních řádů, ceníku a tipů na výlety naleznou zájemci na webové adrese:

www.csadplzen.cz/brdy


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka