Březnová Beseda přináší i covidové Velké nic

Na programu Kina Beseda je dokumentární tragikomedie o českém pojetí pandemie Covid-19 Velké nic (22. 3.). Jak si česká společnost poradila s pandemií nemoci covid-19?

Cílená propagace v Plzni

Co jsme si z téhle nepříjemné globální události odnesli a nebyla nám v něčem náhodou i přínosem?

Filmový štáb Víta Klusáka a Mariky Pecháčkové sledoval reakce české společnosti na pandemii covid-19 v odrazu vládních nařízení. Silné a zároveň absurdní příběhy lidí, které štáb natáčel téměř tři roky, jsou podpořeny výraznou vizuální stránkou a černobílou širokoúhlou kamerou.

Na děti čekají pravidelné nedělní pohádky a na dospělé cestovatelské přednášky.

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

3.3. 2023 18:00 Dubnička Lahoda Revival Kabaret
Šimek& Grossmann, Suchý & Šlitr, Vodňanský & Skoumal…Znáte ale Dubničku & Lahodu? Přitom za sebou zanechali pokladnici veselých písniček, komických scének a minimalistické poezie. Objevovat jejich tvorbu můžete v chodsko-valašské retrofolk show.
Autoři Kabaretu se snaží navázat na bohatou, ale mizející tradici spojení vtipných písniček a scének vlastním originálním způsobem, aniž by se se zmíněnými ikonami chtěli srovnávat.

5.3. 2023 19:00 Ondřej Havelka & Melody Makers: Poklad nastříbrném plátně - vyprodáno
Nový koncertní program sestavený z nejhezčích písňových pokladů, které zazněly na filmovém plátně ve třicátých a čtyřicátých letech.

20.3. 2023 19:30 Samson a jeho parta - vyprodáno
Skupinu Samson a jeho parta založil Jaroslav Samson Lenk po rozpadu skupiny Máci v roce 1993. Z Máků kromě něj přestoupil do nové kapely jen jeho bratr Jiří Budvárek Lenk, který místo kytary přešel na baskytaru. Dalšími členy se stali sourozenci Šneberkovi –zpěvačka a klávesistka Jana a kytarista Jiříček, a po časepřibyl ještě Radek Gotz na bicí.

30.3. 2023 20:00 Marien - vyprodáno
Hudební skupina Marien z Pardubic patří k nejvýraznějším tvářím nastupující generace v žánru folkové, country a trampské hudby. Věnují se akustické kytarové muzice a vícehlasému zpívaní, hrají melodické písně převážně z dílny Víti Troníčka.


DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

13.3. 2023 19:00 Třináct u stolu - vyprodáno

Manželé Madeleine a Antoine Villardierovi ve svém domě chystají slavnostní večeři pro hosty. Madeleine je pověrčivá a zoufale se snaží zabránit hrozícímu počtu třinácti hostů u stolu. Pokaždé když se zdá, že je zasedací pořádek konečně vyřešen k její spokojenosti, nastanou vtipné situace vyplývající ze vztahů všech pozvaných hostů.

19.3. 202319:30 Caveman

One man show, která vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

Komedie, u které nezůstane Vaše bránice v klidu!

26.3. 202319:00 S láskou Mary

Hořká komedie o tom, že životu se má jít naproti. Skvěle sehraný herecký ansámbl kolem hlavní představitelky Veroniky Žilkové nám s humorem připomene, že každý den může být ten náš poslední a je třeba si ho užít naplno.

PŘEDNÁŠKY

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky

1.3. 2023 19:00 Honza „Tráva“ Trávníček: Best of Fest

Honza „Tráva“ Trávníček uvádí projekci nejúspěšnějšíchfilmů 39. MHFF a přednáší nejen o výstupech na osmitisícové vrcholy v Pákistánu a Nepálu.

V polovině mezi jednotlivými ročníky srpnového Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují za Vámi vyráží festival s projekcí nejúspěšnějších filmů posledního ročníku a přednáškou o výstupech na osmitisícové vrcholy v Nepálu a Pákistánu. Ambasadorem projektu je jeden znejúspěšnějších českých himálajských horolezců Honza „Tráva“ Trávníček, který každé filmové zastavení okoření svou závěrečnou přednáškou.

14.3. 202319:00 Patagonie: Za ledovci a horami až na konec světa

Přednáší Viktória Čelakovská

Patagonie nabízí jedny z nejdramatičtějších přírodních scenérií na zemi. Je to kraj ledovců, hor, pustých pamp, tyrkysových lagun arozmanité fauny. Oblast ze severozápadu lemovaná magickými Andami je bičovaná neustálým větrem a počasí se tu může změnit z minuty na minutu. Viktória Čelovská s partnerem strávili v jižní Americe půl roku a Patagonie byla jejich snem, který si také splnili. Nechte si vyprávět o jejich putování až na samý konec světa.

AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti

5.3. 2023 14:30 / 16:00 Kocour Modroočko

Příběh malého kocourka, který se na své cestě k dospělosti potkává nejen s dalšími kocourky a kočkami (Bělovous Zrzunda, Kočka Zelenoočka, Žluťák), ale i s jinými zvířátky (Pes Fousek, Králík Bílé Pírko, Křeček či Krtek), z nichž každé představuje jiný, vlastně lidský charakter. K pohádce neodmyslitelně patří i písně Marka Ebena, které jsou dnes už trvalou součástí pomyslného dětského zpěvníku.

5.3. 2023 15:00 Kocour v botách: Poslední přání / Kino Beseda

Do kin se vrací jeden z nejoblíbenějších hrdinů z pohádek o Shrekovi. Má ten nejroztomilejší kukuč, před alkoholem dává přednost mléku a jako šermíř je přímo geniální. Kocour v botách si bude v pohádkové dobrodružné jízdě plnit poslednípřání.


12.3. 202314:30 / 16:00 O drakovi, který kvetl

Když bydlíte na místě, kde je samá rovina, brzy vám začne něco chybět. Pořádný kopec! I Vašek s Aničkou si takový kopec přáli. A jednoho dne se jim přání vyplnilo. Přímo u jejich domu se objevil. Ale nebyl to kopec ledajaký. Byl to kopec dračí…


19.3. 2023 14:30 / 16:00 Myšky neposedy

Kocourek Šušánek začíná každé ráno rozcvičkou a sestaví si zdravý jídelníček. Dvě malé myšky ho ale pořád zlobí a všechno mu rozkoušou a rozhází. A tak si musíme povědět, jak se chovají správní kamarádi – nakonec to pochopí i myši…


19.3. 2023 15:00 Bella a Sebastian: Nová generace / Kino Beseda

Klasika o přátelství malého chlapce a velkého bílého psa v novém zpracování. Desetiletý Sebastian tráví prázdniny na horách se svou babičkou a tetou, ale moc ho to tam nebaví a radši by byl někde jinde. Musí rodině pomáhat s ovcemi, což není pro chlapce z města žádná vzrušující zábava. Ale pak mu osud do cesty přihraje Bellu, obrovského bílého psa, kterému jeho majitel ubližuje…


26.3. 2023 14:30 / 16:00 O Sněhurce

Klasická loutková pohádka O Sněhurce a sedmi trpaslících je určena pro nejmenší diváky. Text je doplněn písničkami a živým doprovodem houslí, kytary, zobcové flétny a rytmických nástrojů.

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.


KINOBESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino


1.3. 2023 19:00 Honza „Tráva“ Trávníček: Best of Fest

Honza „Tráva“ Trávníček uvádí projekci nejúspěšnějších filmů 39. MHFF a přednáší nejen o výstupech na osmitisícové vrcholy v Pákistánu a Nepálu.


2.3. 2023 19:30 Velryba

Lidé jsou úžasní. Tento nakažlivý optimismus je superschopností Charlieho. Vidí v lidech jen dobro a v nás tak probouzí empatii. Téměř tří set kilový osamělý učitel, ztvárněný miláčkem publika Brendanem Fraserem, se snaží najít cestu zpět ke své dceři Ellie.


5.3. 2023 15:00 Kocour v botách: Poslední přání / Kino Beseda

Do kin se vrací jeden z nejoblíbenějších hrdinů z pohádek oShrekovi. Má ten nejroztomilejší kukuč, před alkoholem dávápřednost mléku a jako šermíř je přímo geniální. Kocour vbotách si bude v pohádkové dobrodružné jízdě plnit poslednípřání.


5.3. 2023 17:30 Přání k narozeninám
Líba má každý rok jediné narozeninové přání. Trvá na tom, aby se na její oslavě sešla celá rodina, což všichni vždy splnili. Tedy až do letošních narozenin. Její syn Petr má na tenhle rok jiné plány, a tak před rodinou předstírá nemoc. Letos chce totiž poprvé strávit narozeniny se svým přítelem Karlem, který má narozeniny ve stejný den. A Karel je pro zbytek rodiny Petrovým dlouho skrývaným tajemstvím. Líba se však své oslavy nehodlá jen tak lehce vzdát. Rozhodne se Petra překvapit a s celou rodinou se přesunout k němu…


6.3. 2023 19:30 Příliš pozdě zemřít mladý: film a beseda s Ivo Pospíšilem
Hudebník, producent a šedá eminence české hudební scény Ivo Pospíšil představí v Plzni druhé rozšířené vydání svých knižních vzpomínek Příliš pozdě zemřít mladý. Besedu s autorem doprovodí premiéra svébytného filmu Davida Havase, vzniklého na motivy knihy.

8.3. 2023 19:30 Medvěd na koksu

Medvědi nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát.Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře.


9.3. 2023 19:30 Láska podle plánu

Ve filmu Láska podle plánu zažívá mladá filmařka Zoe jedno nepovedené rande přes seznamku za druhým. Se zájmem proto sleduje, když se její kamarád z dětství s pákistánskými kořeny rozhodne jít při hledání lásky tradiční cestou předem dohodnutého manželství. Zoe zapíná kameru a vydává se dokumentovat Kazimovo hledání lásky cestou rozumu.

13.3. 2023 19:30 Tár

Oscarová herečka Cate Blanchett září v roli Lýdie Tár, jedné znejslavnějších světových dirigentek.  Tár je impozantní studie člověka, který zjišťuje, že řídit obrovský orchestr může být paradoxně mnohem snazší než řídit vlastní život.


15.3. 2023 19:30 Arvéd

Jiří Arvéd Smíchovský byl významný hermetik, okultista, vyznavač černé magie a mimořádně vzdělaný člověk s geniální pamětí. Film Arvéd vypráví o tom, kam až jsme schopni zajít, abychom dosáhli svého cíle.  Jiří Arvéd Smíchovský byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla.

16.3. 2023 19:30 Osm hor

Pietro je chlapec z rušného italského města, Bruno je kluk ze zapomenuté alpské vesnice. Jeden se každé léto vrací do hor s rodiči, druhý kopce nikdy neopouští. Sdílí lásku k majestátním vrcholům, složitý vztah k vlastním otcům a časem i husté plnovousy. Tak jako příroda roste, usychá a znovu vzkvétá, mění se i jejich přátelství. Ztráta v Pietrově životě ho po mnoha letech zavede zpět na venkov a opětovné setkání s Brunem změní jeho pohled na svět.


19.3. 2023 15:00 Bella a Sebastian: Nová generace / Kino Beseda

Klasika o přátelství malého chlapce a velkého bílého psa v novém zpracování. Desetiletý Sebastian tráví prázdniny na horách se svou babičkou a tetou, ale moc ho to tam nebaví a radši by byl někde jinde. Musí rodině pomáhat s ovcemi, co není pro chlapce z města žádná vzrušující zábava. Ale pak mu osud do cesty přihraje Bellu, obrovského bílého psa, kterému jeho majitel ubližuje…


19.3. 2023 17:30 Všechno, všude, najednou

Jednoz největších a nejpříjemnějších překvapení letošního filmového roku se odehrává všude a v jeden čas najednou. Akční komedie Všechno, všude, najednou (Everything Everywhere All atOnce) režisérského dua Dan Kwan a Daniel Scheinert vrhne ženu středního věku z nepříjemné schůzky na finančním úřadě do zběsilého dobrodružství v několika paralelních vesmírech.


20.3. 2023 19:30 Trojúhelník smutku

Vítězný film festivalu v Cannes a nejvtipnější film roku.

Model Carl a jeho partnerka influencerka Yaya jsou pozváni na luxusní výletní plavbu. Společnost jim zde dělá opravdu vybraná smetánka. Je tu starý mládenec hledající životní lásku, výstřední ruský obchodník (Zlatko Buric) a celému mumraji vládne kapitán (Woody Harrelson), který je věčně pod parou. Když nečekaná událost zamíchá kartami, charaktery cestujících se ukáží v pravém světle.

22.3. 2023 19:30 Velké nic

Byli jsme best in covid? Filmový štáb Víta Klusáka a Mariky Pecháčkové dva roky sledoval reakce české společnosti na pandemii covid-19 v odrazu vládních nařízení.

V dokumentární tragikomedii Velké nic tvůrci nasbírali silné příběhy lidí z různých oblastí, zachytili bizarní obrazy krize a vytvořili tak absurdně úsměvnou zprávu o naší společnosti.

23.3. 2023 19:30 Il Boemo

Historický velkofilm je inspirovaný skutečným příběhem jednoho z nejvyhledávanějších hudebních skladatelů druhé poloviny 18. století – Josefa Myslivečka. Zavede diváka do slunné Itálie, kde Mysliveček žil, tvořil, stal se legendou, ale také zemřel v zapomnění.


27.3. 2023 9:30 Fabelmanovi
Fabelmanovi, nový projekt Stevena Spielberga, je částečně autobiografický snímek o jeho dětství a dospívání. Drama o dospívání sleduje Sammyho Fabelmana, který vyrůstá v poválečné Arizoně, kde zkoumá a poznává, jakou moc mají filmy. Navzdory všem nepřízním osudu se Sammy ponoří do své vášně a filmování se mu stane životní cestou.


29.3. 2023 19:30 Babylon
Nejdivočejší místo na Zemi. Místo, kde vycházejí hvězdy a zase rychle hasnou. Hollywood. Tři příběhy – příběh o muži na vrcholu, o dívce, která na něj šplhá, a o klukovi, který šel kolem, rámují bláznivou a velkolepou filmovou jízdu Damiena Chazella. V hlavních rolích jeho Babylonu excelují Brad Pitt, Margot Robbie a nováček Diego Calva.


30.3. 2023 19:30 65
Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi… před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblattová) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji opřežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů.

Partnerem Kina Beseda je společnost EuroviaCS, a.s.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.03.2023 17:03



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka