Brdský cyklobus zahajuje sezonu

Ve státní svátek 1. května 2020 vyjede letos poprvé po své tradiční trase Brdský cyklobus z Plzně do Příbrami a zpět.

Jarní servisní akce AUTO CB

Společnost ČSAD autobusy Plzeň se rozhodla přistoupit k zahájení provozu Brdského cyklobusu v původně plánovaném termínu, aby v souladu s doporučením vlády umožnila občanům podnikat cesty do přírody.

Na běžné autobusové lince č. 440555 z Plzně do Příbrami jezdí tzv. „Brdský cyklobus“ již od letní sezóny 2008. Autobus s cyklovlekem jede na trase Plzeň - Starý Plzenec - Spálené Poříčí - Míšov/Brdy – Rožmitál – Příbram a obslouží tak všechny turisticky atraktivní body brdských vrcholků. Opět jsou zavedeny i spoje Příbram – Míšov a opačně.

Cyklisté mohou po trase navštívit řadu zajímavostí, například Spálené Poříčí, Padrťské rybníky, legendární vrch Třemšín, půvabný Rožmitál pod Třemšínem, nebo Hornické muzeum v Příbrami.

Klasický cyklobus jede každou sobotu, neděli a svátek od 1. května až do 28. září 2020 a je zajištěna přeprava minimálně 27 ks jízdních kol.

Z Plzně z Centrálního autobusové nádraží v Husově ulici (CAN) vyjíždí v 7:45 hodin a jede přes Brdy až do Příbrami.

Z Příbrami jede spoj v 10:00 hodin s konečnou zastávkou Míšov.

Z Míšova nazpět do Příbrami jede ve 13:15 hodin.

Zpáteční Příbrami jede přes Brdy nazpět do Plzně v 15:30 hodin.

Cyklobus nejsou ovšem určeny jen pro kolaře! Mohou je využít jak pěší turisté, tak běžní cestující mezi jednotlivými zastávkami autobusové linky.

Jízdné a dovozné

Cena za přepravu osob v uvedených cyklobusech se řídí dle zvláštního ceníku za ujetý kilometr. Je však poskytována řada slev včetně slev pro děti, studenty a seniory.

Cena jízdného z Plzně do Míšova stojí 48 Kč, děti do 18 let nebo osoby starší 65 let pojedou jen za 12 Kč!

Cena za přepravu jízdního kola je jednorázově bez ohledu na přepravovanou vzdálenost 30 Kč za jednosměrnou jízdenku. Pro zpáteční přepravu kola je možné využít zpáteční dovozné se slevou za cenu 20 Kč. Zpáteční dovozné se poskytuje po předložení jízdenky z opačného směru, u které neuplynulo více jak 36 hodin od jejího vydání (tedy např. od soboty 7:40 do neděle 19:40).

Rezervace, předprodej jízdenek

Rezervace (nákup jízdenky) míst pro osoby je opět možno provádět z různých nástupních míst a pohodlně také přes Internet např. z adresy www.csadplzen.cz/e-jizdenka.

Jízdenku včetně místenky lze zakoupit rovněž ve všech kamenných kancelářích AMSBUS v Česku i na Slovensku. Cena místenky u tzv. elektronické jízdenky nebo u místenky z klasické prodejny je ZDARMA.

Dovozné za jízdní kolo se platí vždy pouze přímo u řidiče autobusu při nástupu, předprodej není možný. Cestující, kteří si zakoupí jízdenku v předprodeji, mají automaticky rezervováno místo pro jízdní kolo v cyklovleku.

Jízdenky lze samozřejmě nadále zakoupit rovněž přímo u řidiče autobusu v nástupní zastávce.

Kompletní informace včetně jízdních řádů, ceníku a tipů na výlety naleznou zájemci na webové adrese:

www.csadplzen.cz/brdy

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka