Bůček, perník i černý Hrobník. I to jsou Regionální potraviny

Jedenáctý ročník soutěže o nejlepší Regionální potravinu je v plném proudu. Šestým krajem, kde se vybíraly ty nejlepší produkty, byl Plzeňský kraj.

Jarní servisní akce AUTO CB

O prestižní značku se zde ucházelo celkem 104 produktů od 38 výrobců, porota přitom ocenila 9 z nich. Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jedná se o produkty vyrobené v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. 


K  udělení značky Regionální potravina Plzeňského kraje 2020 navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:


Kategorie: Výrobek a výrobce:

1. Masné výrobky tepelně opracované Zlatý Bůček Plzák z Plzně s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy Žihelský trhák s medvědím česnekem a feferonkou Jaroslav Procházka

3. Sýry včetně tvarohu Tvaroh tučný Václav Dub

4. Mléčné výrobky ostatní Jogotvaroh Meclovská zemědělská, a. s.

5. Pekařské výrobky včetně těstovin Chléb víkendový PEKO - Němečková s.r.o.

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Klatovský perník Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) Hrobník 15° černý speciál Robert Beneš

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Pikantní okurkový salát Josef Vanický

9. Ostatní Tolstolobik uzený, porcovaný Zpracovna ryb Klatovy a.s.


„V letošním ročníku to měla porota velmi těžké, což dokládaly i malé rozdíly v bodovém hodnocení. Jsme rádi, že se Regionální potravina Plzeňského kraje uskutečnila a z našeho pohledu i povedla“, říká regionální koordinátor Ivo Šašek.


Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Vítěz dostává certifikát a může značku Regionální potravina daného kraje užívat čtyři roky. Po této lhůtě ji musí opět obhajovat.

Komisi, která o udělení ocenění rozhoduje, tvoří zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka