Budovy TJ Slavoj mají získat zelené střechy

V grantové výzvě Ani kapka nazmar Nadačního fondu Zelený poklad získal TJ Slavoj Plzeň v roce 2019 nejvyšší možnou částku, a to 300 000 Kč.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tato suma je určená na projektovou dokumentaci k přípravě ozelenění některých střech centrálního areálu TJ Slavoj Plzeň v Třebízského ulici v Plzni. Momentálně je prověřována statika, a pokud prověření dopadne kladně a najde se dostatek finančních prostředků (cca 3.750.000,- Kč), mohlo by dojít k proměně cca 700 m2 dosluhujících asfaltových střech v centru města.

A co k tomu říká vedoucí provozu TJ Slavoj Plzeň, z.s. Ing.Václav Reithmaier? „Od nového střešního povrchu si TJ Slavoj slibuje nejen revitalizaci, ale také zlepšení termoizolačních vlastností střech – snížení úniků tepla  v zimě a současně lepší klima v parných dnech, které v poslední době přímo tady v centru města umí být opravdu parné. Za bonusy navíc lze označit snížení prašnosti, zpomalení odtoku vody do kanalizace v případě přívalových dešťů a v neposlední řadě příjemnější pohled z okolních domů.“

Grantová výzva Ani kapka nazmar Nadačního fondu Zelený poklad bude k dispozici zájemcům z řad plzeňských neziskových organizací, škol i školek i v příštím roce. Mimo projektu TJ Slavoj byla v roce 2019 podpořena zelená střecha na Tyršově základní škole v Černicích anebo vznik dešťové zahrádky u 23. MŠ v Plzni. Dokončena byla s významnou podporou Nadačního fondu Zelený poklad i proměna zahrady 32. mateřské školy, kde byl nahrazen nevhodný tartanový(nepropustný) povrch travnatým a propustným povrchem a ve školce začali chytat dešťovou vodu do podzemní nádrže. Od spuštění grantové výzvy Ani kapka nazmar v roce 2016 bylo podpořeno 15 projektů v celkové výši 2 177 790Kč. Z čehož zatím právě TJ Slavoj získal největšímožnou podporu, a to 300 000 Kč.

Zajímáte-li se o tzv. zeleno – modrou infrastrukturu, můžete se podívat nastejnojmenné video sdružení Envic na www.youtube.com, které Vás zavede nejen do ulic Plzně, ale právě i na některé ze zelených střech ve městě.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka