Celníci kontrolují prodejce z tržnic v kraji kvůli EET

Celní a finanční správa zahájila ve středu kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákona o elektronické evidenci tržeb na příhraničních tržnicích.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kontrolní akce probíhá současně na několika tržnicích ve čtyřech krajích sousedících s Německem.  Maloobchodní prodejci ve stáncích mají povinnost evidovat tržby od 1. 3. 2017, kdy začala 2. fáze EET. 

V Plzeňském kraji kontrola proběhla na tržnici na Folmavě a na tržnici Svatá Kateřina před hraničním přechodem Rozvadov. Kontrolní akci na obou tržnicích provedlo celkem 42 kontrolorů - 30 celníků a 12 pracovníků finanční správy. 

Kontroloři uskutečnili na obou tržnicích 19 kontrolních nákupů, při kterých jim v sedmi případech prodávající nevydal účtenku. Zjištěné případy budou řešeny ve správním řízení, ve kterém bude uložena peněžitá sankce podle závažnosti porušení zákona o EET.  

Od 1. 12. 2016, kdy začal platit zákon o EET, bylo provedeno 21.577 kontrol, z toho ve 2.135 případech pracovníci celní správy a finanční správy, kteří vykonávají dozor nad EET, zjistili porušení zákona. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 13.04.2017 12:03



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka