Centrální obvod mění písek na pískovištích a zahajuje druhou seč

Na území Městského obvodu Plzeň 3 se právě dokončuje na všech 67 dětských pískovištích každoroční výměna písku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Výměna písku v pískovištích probíhá dle hygienických norem každoročně v měsíci květnu a červnu, a to dle počasí. Zároveň obvod zahájil již druhou seč travnatých ploch.

„Na pískovištích probíhá výměna jak bílého, tak i červeného písku, neboť každý, kdo chodil s dítětem na pískoviště, ví, že červený písek sice špiní, ale dobře se z něj dělají bábovičky. Na druhou stranu bílý písek zase tolik neumaže,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Při výměně je prováděno čištění podkladu a obruby pískoviště. Použitý písek je certifikovaný a splňuje požadavky Ministerstva zdravotnictví – hygienické limity písku v pískovištích venkovních hracích, ve znění pozdějších předpisů.

Zároveň s dokončováním výměny písku v dětských pískovištích vydal Městský obvod Plzeň 3 pokyn k zahájení již druhé seče travnatých ploch.  Klimatické podmínky nahrávají růstu trávy, která vlivem teplého a vlhkého počasí po dokončené první seče rychle narostla.

„Vzhledem k příznivému počasí se trávě dařilo. Přistoupili jsme tedy ke druhé seči, neboť nám záleží, aby na území našeho obvodu nebyla tráva přerostlá. Během teplého a vlhkého období je častější sečení travnatých ploch nezbytné,“ vysvětluje David Procházka. „Chtěl bych naše spoluobčany požádat o toleranci k firmám, které seče pro náš obvod provádějí. Věříme, že vzhled našeho obvodu je naší společnou prioritou,“ dodal.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka