ÚMO Plzeň 3 poskytne dotace i v příštím roce

I v příštím roce chce Městský obvod Plzeň 3 podpořit různorodé spektrum neziskových organizací v rámci dotačních programů.

Cílená propagace v Plzni

Dotace půjdou z obvodního rozpočtu na podporu rozvoje činností nekomerčního, neziskového a obecně prospěšného charakteru.

„Z důvodu zajištění finančních prostředků na poskytnutí dotací v rámci připravovaných dotačních programů pro rok 2020 a potřeby včasného vyhlášení dotačních programů pro rok 2020 schválila Rada Městského obvodu Plzeň 3 blokaci volných prostředků ve Fondu rezerv a rozvoje MO Plzeň 3,“ přiblížil Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3. “Výzvu na rok 2020 vyhlašujeme již teď na podzim 2019, což umožní neziskovým organizacím čerpat dotace již v prvním čtvrtletí roku 2020,“ dodává.

Dotačních programů je sedm, a to: Podpora volnočasových aktivit dětí a mládeže; Podpora jednorázových sportovních akcí; Sociální oblast – „Podaná ruka“; Podpora kultury, kulturních aktivit a oživení veřejného prostoru – „Místo pro život“, Podpora bezpečnosti a prevence kriminality, Sdružuj se buď aktivní a Podpora sportovních aktivit a mládeže. Zájemci je naleznou na webových stránkách obvodu - https://umo3.plzen.eu/urad-a-samosprava/transparentni-urad/dotace-obvodu/.

„Obvod na dotace uvolní celkem 9 milionů korun. Největší objem peněz - celé 2 miliony korun - je určen pro dotační program věnovaný sociální oblasti. Občané budou mít možnost žádat o dotace od 23. října do 6. prosince," upřesňuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 14.10.2019 12:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka