Centrální obvod připravil s pomocí dětí skákací panáky

Na území plzeňského centrálního obvodu bude do konce týdne šest nových míst, kde si budou moci hrát děti. Vedení obvodu požádalo o spolupráci Středisko volného času Radovánek.

Jarní servisní akce AUTO CB

Díky tomu se objeví na chodnících a dalších prostranstvích obrázky „skákacích panáků“, které si navrhly samy děti.

„Jsme moc rádi, že se realizace nápadu pomalovat chodníky skákacími panáky ujal RADOVÁNEK. Když vidím výsledek jejich práce, musím je pochválit. Obrázky vypadají skvěle. Doufám, že i děti se budou dobře bavit,“ říká starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka a dodává: „Mám radost, že skákacího panáka si budou moci užít děti, co chodí do Šedivky. Mám k této škole osobní vztah, před čtyřiceti lety jsem tady nastupoval do první třídy.“

„Když nás pan starosta s touto prosbou oslovil, byla to pro nás výzva. Děvčata nikdy nic podobného nezkoušela. Ale jak je vidět, poradila si s tím skvěle,“ usmívá se ředitelka RADOVÁNKU Eva Tischlerová.

Netradiční skákací panáky si nakreslily děti, pak bylo potřeba je přenést do elektronické podoby, vytvořit šablony, venku zakleknout a štětcem každý detail vymalovat. Obrázky jsou rozmístěny na území třetího plzeňského obvodu na šesti místech: vchod před 33. ZŠ T. Brzkové, prostor před 26. ZŠ - Růžovka, prostor před 11. ZŠ - Šedivka, Adelova nad Transfuzní stanicí, dětské hřiště na Hvězdě, plocha před vstupem do ZŠ Schwarzova.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka