Centrum Bavaria Bohemia zve na výstavu Králové Šumavy

Šumava je plná tajemných historek z dávných časů, ale i z nedávné minulosti. Výstava „Králové Šumavy“ se zaměřuje na tu část minulosti, kterou sdílí nejenom Češi, ale také ti na druhé straně státních hranic, Němci a Rakušané.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Jde o poválečný, možná poúnorový příběh, který není prost násilí, ale ani lidské solidarity a naděje. Jako „Králové Šumavy“ jsou představeni odbojáři, převaděči, kurýřia skauti, kteří se pohybovali na Šumavě, podél železné opony a schovávali sebe a utečence před jejich pronásledovateli. Výstava informuje kromě toho o zadržení a vyšetřovacích metodách Státní bezpečnosti, aktivitách protikomunistického odboje a také o Šumavě v propagandě a literatuře.

Výstava, která bude v Centru Bavaria Bohemia v bavorském Schönsee přístupná do 31. 3. 2023 se koná ve spolupráci s Ústavem pro studium totalitních režimů v Prazea bude představena 1. náměstkem ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů JUDr. Kamilem Nedvědickým. Vernisáž bude simultánně tlumočena a hudebně doprovázena Stefanem Voglem na loveckém rohu. Registrace není nutná. Akce se koná v rámci projektu „Kultura bez hranic – setkávání Čechy-Bavorsko | Kulturohne Grenzen – Begegnungen Bayern-Böhmen“ za podpory Česko-německého fondu budoucnosti a okresu Schwandorf.

Králové Šumavy

Vernisáž výstavy „Králové Šumavy“ | 17. 1. 2023 | 18 hodin | Centrum Bavaria Bohemia, Schönsee


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka