Centrum Plzně od pátku do neděle ožívá Historickým víkendem. Akce omezí i dopravu

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost nahlédnout do života našich předků a vydejte se o víkendu 9.–11. června do Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akce Historický víkend aneb Strašidla a mumraje plzeňské pozve návštěvníky do doby, kdy císař Rudolf II. přijíždí na návštěvu Plzně a při této velkolepé příležitosti se bude dít mnoho zajímavého.

Tradiční Historický víkend, který pořádá Nadace 700 let města Plzně a město Plzeň, zaplní centrum Plzně a poprvé také prostor U Ježíška. Letošní program této oblíbené akce, tentokrát v režii Rytířů Koruny České, se opět vrátí  k postavě a době Rudolfa II., který v Plzni pobýval. V září 1599 v době, kdy v Praze řádil mor, se do Plzně dokonce přesunul celý císařský dvůr i s úřady, takže se na několik měsíců stala hlavním městem říše. Novodobý slavnostní příjezd císaře Rudolfa do Plzně je očekáván v sobotu 10. června ve 14:00, kdy centrem města projde velký historický a folklorní průvod a císař převezme klíče od města. A kdo ví, možná s ním dorazí i pověstný Golem…

K vidění bude  dobový tábor, divadelní představení, šermířská, hudební a taneční vystoupení, interaktivní dětská scéna s veselou ponožkovou bitvou. V plné síle se představí strašidla, a to v muzikálu, při nočním tanci a vydají se i na tradiční „vejšlap“ městem, kde s k nim mohou připojit malé bílé paní, čerti a další masky.Na nové scéně U Ježíška vypukne bitva z počátku třicetileté války nebo rytířský turnaj. Součástí Historického víkendu budou také vystoupení zahraničních folklorních souborů, hostů Mezinárodního folklorního festivalu CIOFF, který se koná v Plzni ve dnech 7. – 11. června.

Historický víkendsi můžete hned v pátek 9. června zpestřit návštěvou tradiční Noci kostelů, která otevře kostely v Plzni a okolí i v jindy nepřístupných večerních a nočních hodinách. Na řadě míst jsou při této příležitosti připraveny komentované prohlídky, výstavy a doprovodný kulturní program.

Více na:  www.visitplzen.eu

Akce takového rozsahu jako je Historický víkend se neobejde bez omezení v dopravě. Vzhledem k mezinárodní situaci jsou pořadatelé v tomto roce povinni respektovat opatření PČR pro podobné akce a proto museli přistoupit k velmi výraznému omezení dopravy v celém centru města ve dnech 10. a 11. června.

Objízdná trasa pro svatby je stanovena - příjezd ulicí Pražská - odjezd ulicí Solní.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.06.2017 16:30



4 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka