Černé skládky zezelenají: Zelení i v Plzni pomůžou v sobotu uklidit i posílit sousedské vztahy

Zelení se na desítkách míst v Česku již po několikáté přidají k celostátnímu projektu Ukliďme Česko, který proběhne v sobotu 18. dubna.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zúčastní se řada z nich, například v Nepomuku, Praze, Brně, Havířově, Krnově, Trutnově, Vsetíně i dalších městech a letos poprvé i v Plzni. Cílem dobrovolníků bude zvelebit veřejný prostor a uklidit černé skládky na více než sedmi stech místech po celé České republice.

Plzeňští zelení se společně s přihlášenými dobrovolníky sejdou v 11:00 u amfiteátru pod obchodním domem Plaza a do 15:00 budou uklízet odpadky podél řeky Mže. Kromě pytlů na odpadky budou pro všechny dobrovolníky a dobrovolnice zajištěny i rukavice.

"Nejlepší cestou změny k lepšímu je jít pozitivním příkladem," říká Lukáš Bellada, člen Strany zelených a organizátor úklidu v Plzni.

Akce v minulosti proběhla ve stovce zemí za účasti více než devíti milionů dobrovolníků. Letošní ročník nemá podle organizátorů pouze zapojit více dobrovolníků a uklidit ještě více míst, ale také rozšířit povědomí o akci mezi širokou veřejnost a vyvolat celospolečenskou diskusi k problematice černých skládek a nepořádku kolem nás.

"Akci vnímám i jako společenskou událost a příležitost potkat se s novými lidmi," dodává Jitka Kylišová, členka Strany zelených a organizátorka úklidu v Plzni.

Pokud je i vám projekt sympatický, neváhejte a podpořte jej. Možností, jak se zapojit a přičinit se o čistší a krásnější Česko je celá řada. Podrobnosti zjistíte na webu projektu www.UklidmeCesko.cz.

Ukliďme svět, ukliďme Česko!

Ukliďme svět, ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je využít různé úklidové prostředky, užitečnou úklidovou techniku, případně také úklidové vozíky a poprat se s nelegálně vzniklými černými skládkami a nepořádkem. Společně v sobotu 16. dubna.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka