Černice zvou v únoru na tradiční masopust

Městský obvod Plzeň 8 - Černice pořádá v sobotu 25. února 2023 tradiční Černický masopust. Návštěvníci se mohou těšit na masopustní Flerjarmark, tedy prodej autorských ručních výrobků.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dále na ukázky řemesel na Selské návsi, zabijačkové speciality i na průvod maškar se zastávkami pro pobavení dětí i dospělých.

Masopustní trhy na Selské návsi budou otevřeny od 10 do 18 hodin. Průvod maškar poté, co obdrží od starosty symbolicky klíč od Černic, odstartuje v 15 hodin od mateřské školy ve Vltavínové ulici. „Účastníci se odtud vydají na Selskou náves za doprovodu plzeňské hudební skupiny Sekvence. Cestou na ně čekají zábavné zastávky a v cíli čaj i masopustní koblihy,“ uvedl starosta Černic Ing. Vladislav Sloup.  

Na návsi budou předvádět své umění bednáři, kováři a další řemeslníci. Návštěvníci si mohou koupit také různé rukodělné výrobky, pochutnat si na zabijačkových hodech i na pivu. Nebude chybět tombola či soutěže pro děti. K tanci a poslechu zahraje Cimbálová muzika Milana Broučka.

„Srdečně zveme k účasti nejen černické obyvatele, ale všechny, kteří se chtějí pobavit a užít si pěkný den,“ dodal starosta.

Na přípravě akce se kromě obvodu podíleli i místní spolky, dobrovolní hasiči, penzion U Matasů a další subjekty. Masopust se loni setkal u místních s velkým ohlasem, maškarní průvod si užily na dvě stovky dětí i dospělých.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.02.2023 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka