Černice zvou začátkem února na tradiční masopust

Městský obvod Plzeň 8 Černice zve na tradiční masopust. V sobotu 3. února 2024 se mohou návštěvníci těšit na masopustní jarmark s prodejem autorských ručních výrobků, na ukázky řemesel na Selské návsi, zabijačkové speciality i na průvod maškar.

Cílená propagace v Plzni

Samozřejmě se zastávkami pro pobavení dětí i dospělých. K tanci i poslechu zahraje plzeňská kapela Sekvence. Originální masky jsou vítány. 

Masopustní trhy na Selské návsi budou otevřeny od 10 do 18 hodin. Průvod maškar poté, co obdrží od starosty symbolicky klíč od Černic, odstartuje v 15 hodin od mateřské školy ve Vltavínové ulici. „Účastníci se odtud za doprovodu kapely vydají na Selskou náves. Cestou na ně čekají zastávky se soutěžemi pro děti a v cíli čaj, pro dospěláky svařák a grog a pro všechny samozřejmě masopustní koblihy. Věřím, že bude v průvodu ještě více maškar než loni, “ říká starosta Černic Ing. Vladislav Sloup.  

Na Selské návsi budou předvádět své umění bednáři, kováři a další řemeslníci. Návštěvníci si mohou koupit různé rukodělné výrobky i si pochutnat na zabijačkových hodech z řeznictví Jan Rajm z Dobřan.

Na přípravě akce se kromě obvodu podílejí i místní spolky, dobrovolní hasiči, penzion U Matasů a další subjekty. „Srdečně zveme k účasti nejen černické obyvatele, ale všechny, kteří se chtějí pobavit a užít si pěkný den. Děkuji všem organizátorům za přípravu zdárného průběhu akce,“ dodal starosta.

Masopust se již každoročně setkává u místních s velkým ohlasem, loni si jej užily na tři stovky dětí i dospělých.    

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 17.01.2024 17:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka