Červnová Beseda: Postmodern Jukebox i Stromboli

V červnu má Beseda přichystanou lahůdku J V pátek 17. 6. dorazí dlouho očekávaná, a kvůli covidu dvakrát odložená, hudební senzace – americké uskupení Postmodern Jukebox.

Cílená propagace v Plzni

Tahle partička má 3 miliony fanoušků na Facebooku, více než miliardu zhlédnutých videí a 4,5 milionu odběratelů na Youtube, je nejpopulárnějším hudebním tělesem svého druhu na světě.

Jejich repertoár zahrnuje ty největší popové a rockové hity ve swingově-jazzových aranžích. V nevídané show můžete na Velkém sále slyšet melodie od Aerosmith, Radiohead, Lady Gaga a řadu dalších.

PROGRAM ČERVEN

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

1. 6. 2022 19:00 Po siréně swing! Pilsner Jazz Band & J. J. Jazzmen
“Po siréně swing!” se tentokrát uskuteční venku na zahradě Měšťanské besedy (pro nepřízeň počasí bude připraven sál), kde zahraje Pilsner Jazz Band osvědčené swingové fláky i trochu dixielandu. Na něj naváže perfektní pražská formace J. J. Jazzmen se zpěvačkou Barborou Vágnerovou. Tento band sbírá již téměř 30 let úspěchy na festivalech v celé Evropě a nejednou si jeho členové zahráli v kolébce jazzu – v New Orleans.
První červnový den začínáme o hodinu dříve než obvykle – od 19:00 hraje kapela, taneční lekce od 18:00.

8. 6. 2022 19:30 Jazz & Swing Night pro dětský úsměv
Nenechte ujít 12. ročník dnes již tradičního dobročinného koncertu kapely Jeeper Creepers Petra Beneše a jejich hostů. Těšit se můžete na známé, méně známé i takřka neznámé převážně jazzové a swingové melodie. Host koncertu: Přelet M.S.
Vstupné je zcela dobrovolné. Každý příspěvek velmi potěší, neboť veškerý výtěžek z koncertu poputuje do Dětského domova v Trnové.

17. 6. 2022 19:30 Postmodern Jukebox
Americké hudební uskupení Postmodern Jukebox poprvé přijíždí do Plzně. Se 3 miliony fanoušků na Facebooku, více než miliardou zhlédnutých videí a 4,5 miliony odběratelů na Youtube je nejpopulárnějším hudebním tělesem svého druhu na světě. Po stovkách vyprodaných koncertů na šesti kontinentech míří Postmodern Jukebox do Měšťanské besedy. Jejich repertoár zahrnuje ty největší popové a rockové hity ve swingově-jazzových aranžích. V nevídané show můžete poznat melodie od Guns N’Roses, Aerosmith, Beyoncé, Britney Spears, Radiohead, Lady Gaga nebo nejnovějšího hudebního objevu Billie Eilish.

21. 6. 2022 17:00 Jéčko dětem
Koncert Jéčko dětem navazuje na sérii úspěšných benefičních koncertů pořádaných pěveckým studiem „J“, z. s. a jeho majitelem, zpěvákem Jaro Smejkalem ve spolupráci s projektem Díky dětem. Tato událost bude věnována dvěma malým chlapečkům, kteří bojují s vážnými nemocemi. Oba potřebují pro usnadnění jejich životních cest finančně velmi nákladné terapie, na které bude výtěžek z koncertu a od partnerů v plné výši použit.
Během večera vystoupí plzeňský pěvecký sbor Jéčko, sólisté studia „J“, hvězdný host Olga Lounová a taneční soubory Storm Ballet a The Fresh Studio. Večerem provede Veronika Farářová.

24. 6. 2022 19:30 Stromboli
Legendární kapela Michala Pavlíčka opět dorazí do Měšťanské besedy. Návštěvníci se mohou těšit na osvědčené skladby jako Veliké lalula, Osiřelá košilela, Ó hory, ó hory a další. Stromboli vystoupí v původní sestavě Michal Pavlíček, Bára Basiková, Klaudius Kryšpín, Jiří Veselý a Vendula Kašpárková.

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

2. 6. 2022  19:00 Hrdý Budžes
Barbora Hrzánová v hlavní roli tragikomedie o husákovské normalizaci.

9. 6. 2022 19:30 Cavewoman
Mysleli jste si, že Vás už nic nedokáže rozesmát? Přijďte se podívat na volné pokračování kultovní one man show Caveman a seznámit se s hrdinkou nového představení o jeskynní ženě Cavewoman. Pobaví Vás trochu jiný pohled na lásku a partnerské vztahy, na to, co dělá muže mužem a ženu ženou, v komedii, která se s vtipným nadhledem zamýšlí nad věčným soubojem obou pohlaví.

20. 6. 2022 20:00 Lordi
Konverzační komedie Oscara Wildea a Robbieho Rosse se stala kultovním představením. Přítmí, salonní atmosféra, neuvěřitelné kecy! Tři rozpustilí lordi hrají mezi sebou hru, ve které si rozdělují dámy. Za sexuální úspěchy či neúspěchy si nadělují červené a černé body. Až jednoho dne jeden z nich poruší pravidla hry…

AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti

5. 6. 2022 15:00 Zakletá jeskyně

Kino Beseda

Pohádka Zakletá jeskyně vypráví pověst o zázračné jeskyni, v níž jsou uložené vzácné poklady. Je mezi nimi i obyčejná sůl, kterou lidé potřebují nejvíce. Jsou zde však i drahokamy, ale toho, kdo by chtěl některý z nich odnést, postihne dávná kletba.

19. 6. 2022 15:00 Ježek Sonic 2
                  

 Kino Beseda
Modrý superrychlý ježek Sonic patří k největším videoherním legendám. A protože před dvěma lety zazářil i na filmovém plátně, vrací se do kin s dalším dobrodružstvím. V patách má znovu svého neúnavného pronásledovatele, Doktora Robotnika, ale také věčně naštvaného ježuru Knucklese.

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino

1. 6. 2022 19:30 Vyšehrad Fylm
Po dnes již kultovním onlinovém seriálu Vyšehrad přichází postava Laviho v novém kabátě celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Bývalý sparťanský hráč Julius Lavický je pořád stejně nekorektní a za hranou, jen mu život přináší nová dobrodružství a překvapení, která z něj dělají dospělejšího Laviho.

2. 6. 2022 19:30 Poslední závod
Pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha
Legendární příběh Hanče a Vrbaty každý zná, málokdo ale ví, jak se opravdu odehrál. Výpravné filmové drama Poslední závod režiséra Tomáše Hodana přiblíží tehdejší události z mrazivých hřebenů Krkonoš tak, jak se opravdu staly. Vyzdvihuje důležitou a zapomenutou postavu Emericha Ratha.

5. 6. 2022 15:00 Zakletá jeskyně
   Kino Beseda
Pohádka Zakletá jeskyně vypráví pověst o zázračné jeskyni, v níž jsou uložené vzácné poklady. Je mezi nimi i obyčejná sůl, kterou lidé potřebují nejvíce. Jsou zde však i drahokamy, ale toho, kdo by chtěl některý z nich odnést, postihne dávná kletba.

5. 6. 2022 17:00 Belfast
Slavný herec, režisér a scenárista Kenneth Branagh natočil film o svém dětství. Příběh humorný a laskavý, zároveň ale drsný a trochu krutý. Místem jeho dětských her byl totiž severoirský Belfast, který nepatří k nejvyhledávanějším adresám.

6. 6. 2022 19:30 Umění v kině: Benátky – nekonečně avantgardní   
Benátky – domov mistrovských děl od Tiepola, Canaletta a Rosalby Carriery. Tohle magické město se svými kanály a úzkými uličkami stačilo za 1600 let své existence učarovat takovým osobnostem jako byli Canova, Goethe, Lord Byron nebo Walter Scott, ale i hollywoodské hvězdy, které se každým rokem vrací na jeho filmový festival. Kosmopolitní Benátky byly od počátku městem obchodní a kulturní směny s Východem a s ohledem na svou křehkost, vždy měly vizi a inspirovaly se budoucností. Dokumentární snímek Benátky – nekonečně avantgardní zkoumá jedinečnou identitu tohoto místa, v němž se potkává bohatá historie se šarmem dekadence.

8. 6. 2022 19:30 Seveřan
Jakou budoucnost má válečník, kterého k životu motivuje jen touha po pomstě? Robert Eggers, jeden z nejosobitějších režisérů současnosti, natočil temný, krvavý a syrový epos o vikinském princi, jenž se mstí za vraždu svého otce.

9. 6. 2022 19:30 Jurský park: Nadvláda
Dinosauři žijí mezi námi. Velkolepá tečka za Jurským parkem a Jurským světem hledá odpověď na otázku, zda bychom mezi dinosaury přežili i my. Příběh filmu Jurský svět: Nadvláda se odehrává čtyři roky po zániku ostrova Isla Nubar, původního domova oživlých jurských tvorů. Ti se mezitím začali kontrolovaně i nekontrolovaně rozmnožovat a v důsledku toho jsme si museli zvyknout na jejich přítomnost v našem ekosystému, i na to, že už patrně nestojíme na vrcholu potravního řetězce. Existují lidé, kteří chtějí tuhle novou ohromnou sílu zneužít pro svůj prospěch, a na druhé straně lidé, již jim v tom chtějí zabránit a snaží se udržet svět v maximální možné rovnováze.

13. 6. 2022 19:30 Umění v kině: Tutanchamon – poslední výstava   
Ku příležitosti 100. výročí objevení Tutanchamonovy hrobky.
Psalo se 26. listopadu 1922, když britský egyptolog Howard Carter skrze malou dírku ve zdi poprvé nahlédl do v podstatě neporušené hrobky faraona Tutanchamona. Jak starověký panovník, tak místo jeho posledního odpočinku i jejich zarputilý objevitel se brzy nato stali legendami. Dokumentární film Tutanchamon – poslední výstava je unikátní oslavou ke stému výročí tohoto revolučního objevu. Dává příležitost setkat se s egyptským králem ve zlaté masce a zblízka nahlédnout mezi jeho početné poklady.

15. 6. 2022 19:30 Pánský klub   
Terapie pro „eroticky závislé“ svede dohromady naprosto nesourodou pětici. Komedie o lásce a jejích podobách a o tom, že nikdy není pozdě pokusit se něco napravit. Stejnojmenná hra filmově debutujícího režiséra Matěje Balcara uvedená v Divadle Na Jezerce se stala diváckým hitem.

16. 6. 2022 19:30 Co jsme komu všichni udělali?
Claude a Marie Verneuilovi se vrací. A pochopitelně je s jejich rozvětvenou rodinou čekají zcela nové problémy. Opravdu velké a početné problémy.
Za péči a starostlivost se jim jejich čtyři dcery i se svými rodinami chtějí odvděčit a využijí k tomu skutečnost, že Claude a Marie slaví čtyřicet let společného života. Začnou pro ně připravovat velkou oslavu v jejich rodinném domě, a protože to musí být oslava opravdu pořádná, pozvou do Francie i rodiče svých manželů. Claude a Marie tak budou muset pod svou střechou přivítat rodiče zeťáků Rachida, Davida, Chaa a Charlese. Tento „rodinný“ sraz slibuje, že bude hodně bohatý na nejrůznější události. Stačí k tomu už jen to, že tyto rodiny jsou z nejrůznějších koutů světa a rozhodně je nespojuje ani stejná víra. Nechte se překvapit a hlavně pobavit.

19. 6. 2022 15:00 Ježek Sonic 2
                       Kino Beseda
Modrý superrychlý ježek Sonic patří k největším videoherním legendám. A protože před dvěma lety zazářil i na filmovém plátně, vrací se do kin s dalším dobrodružstvím. V patách má znovu svého neúnavného pronásledovatele, Doktora Robotnika, ale také věčně naštvaného ježuru Knucklese.

19. 6. 2022 17:30 Betlémské světlo                    
Scénář komedie Jana Svěráka vznikl na motivy oblíbených povídek Zdeňka Svěráka. Příběh o stárnoucím spisovateli, kterému už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě a jejich postavy vylézají na denní světlo a dožadují se, aby autor pokračoval v ději.

20. 6. 2022 19:30 Tři tygři ve filmu: JACKPOT
Ve zběsilé akční komedii se na dobrodružnou cestu za nečekanou výhrou vydá předposlední český akční hrdina a strážce Teritoria Milan (Albert Čuba), citlivá duše, prokletý básník a řidič tramvaje David Votrubek (Štěpán Kozub), orgán městské policie Robert (Robin Ferro), a snaživý, leč průměrný herec oblastního divadla Herbert (Vladimír Polák). Stanou se z nich přátelé, nebo rivalové?

22. 6. 2022 19:30 Zátopek     
Výpravný film režiséra Davida Ondříčka, věnovaný nejen sportovnímu, ale i životnímu příběhu jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze, Emila Zátopka. Příběh o vítězstvích v lásce i ve sportu, k nimž je třeba především velké srdce.

23. 6. 2022 19:30 Elvis
Film Baze Luhrmanna “Elvis” o životě a hudbě Elvise Presleyho (Austin Butler) z pohledu jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem (Tom Hanks). Příběh se zabývá složitou dynamikou mezi Presleym a Parkerem, která trvá více než 20 let, od Presleyho vzestupu ke slávě až po jeho nebývalou slávu, na pozadí vyvíjející se kulturní krajiny a ztráty nevinnosti v Americe. Ústřední postavou této cesty je jedna z nejvýznamnějších a nejvlivnějších osob v Elvisově životě, Priscilla Presleyová (Olivia DeJonge).

26. 6. 2022 17:30 Poslední závod
Pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha
Legendární příběh Hanče a Vrbaty každý zná, málokdo ale ví, jak se opravdu odehrál. Výpravné filmové drama Poslední závod režiséra Tomáše Hodana přiblíží tehdejší události z mrazivých hřebenů Krkonoš tak, jak se opravdu staly. Vyzdvihuje důležitou a zapomenutou postavu Emericha Ratha.

27. 6. 2022 19:30 Prezidentka
Kateřina Čechová (Aňa Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí hodně snažit, aby dokázala vyřešit státnický průšvih, ustála svou funkci a ještě si vybojovala právo na lásku, které jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě.

29. 6. 2022 19:30 Amélie z Montmartru
Kultovní romantická komedie o nesmělé Pařížance s laskavým srdcem. Film o drobných, ale o to důležitějších radostech, který získal řadu prestižních filmových ocenění, ani po 20 letech od premiéry neztratil nic ze svého šarmu.

30. 6. 2022 19:30 Kdyby radši hořelo
Filmová komedie o dobrovolných hasičích s Miroslavem Krobotem, Michalem Isteníkem nebo Annou Polívkovou v hlavních rolích. Sbor hasičů jedné vesnice bude čelit úplně jiné výzvě, než přináší obvyklý oheň. Klidný a spokojený život ve vsi totiž zničí podezření na akci teroristů. Světovou premiéru měl film na prestižním filmovém festivalu v Berlíně.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka