Česká dřevorubecká špička se představí v neděli v Plzni

V krásném amfiteátru za obchodním centrem Plzeň Plaza se v neděli 10. září od 12 hodin uskuteční už 10. ročník v dřevorubeckém sportu STIHL® Timbersports®, CZECH CUP Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na západ Čech přijede špička České republiky, diváci se mohou těšit na 16 sportovců, kteří určitě žádnou část soutěže nevypustí, protože se jedná o kvalifikaci na Mistrovství České republiky. Do finále postoupí pouze 12 z devětadvaceti borců a pro některé je plzeňská kvalifikace poslední šancí, jak získat postupové body.

Za Plazou se představí sportovci z plzeňského kraje, chybět nebude favorit Martin Kalina a také Jan Kamír se synem. Závodníci se utkají ve dvou přesekávacích disciplínách a ve stejném počtu řezacích disciplín. Vítěz si odveze pilu a další věcné ceny, ostatní budou bojovat o finanční prémie, a hlavně o body pro účast v MČR.

Návštěvníci se mohou těšit na opravdu nadupaný program! Disciplínu Springboard (přesekávání ve výšce) a Hot Saw (řezání s pilou s výkonem přes 62 PS) předvede vicemistr světa Martin Komárek. Závod plný napětí a silných výkonů, bude prokládán diváckými soutěžemi a na závěr vystoupí národní tým s ukázkou štafetové soutěže. Dále bude k vidění ukázka dřevosochání.

Plzeň patří dlouhodobě mezi velmi oblíbené destinace, kam dřevorubci během sezony zavítají. „Plzeňané a vůbec Západočeši mají Timbersport rádi, drží rekord návštěvnosti venku v dešti, kdy se k Plaze přišly podívat téměř čtyři tisíce diváků. Plzeň nám dokázala, že může hostit nejenom mistrovství republiky, ale také Euro Challenge. Navíc areál za Plazou je nádherný. Kontrast moderní budovy s parkem plným zeleně v pozadí tvoří skvělou kulisu. Prostě k Plzni patří Timbersports stejně jako fotbal nebo hokej,“ říká pořadatel a reprezentant ČR Martin Komárek.

Letošní MČR proběhne v Ostravě 23. září 2017. Novou sérii 2018 otevře poslední závod v Ústí nad Labem 28. října 2017, jehož výsledky se budou počítat do sezóny 2018.  Toto ovšem nebude konec sezóny. Ti nejlepší se nominují na listopadové MS v Norsku, kde se český tým bude snažit opět o zisk titulu pro nejlepší družstvo Evropy, kterým se stalo na MS 2016 ve Stuttgartu.

STIHL® Timbersports® Czech cup startuje v Plzni za obchodním centrem Plaza ve 12:00, vstupné je zdarma.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 09.09.2017 10:22



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka