Česká Enduro Série vrcholí finálovým závodem Kona Enduro Race Špičák

O víkendu 10.-11.září zakončí cyklistické enduro šestým závěrečným podnikem v okolí železnorudského Špičáku letošní sezonu v Česku.

Cílená propagace v Plzni

Šestým podnikem a zároveň opět i posledním finálovým závodem letošní sezóny se ve sportovní areálu Ski&Bike Špičák uzavře Česká Enduro Série. O víkendu 10.-11. září se na tratích rychlostních zkoušek Kona Enduro Race Špičák představí kromě českých jezdců a jezdkyň i řada zahraničních cyklistů především z Německa, Rakouska a Slovenska. Celkový počet startujících bude znám těsně před závodem.

V průběžném pořadí elitní mužské kategorie po pěti závodech série opět figurují známá jména z předchozích let – včele je Jakub Říha, druhý Milan Myšík a třetí Matěj Charvát. Celkem se bude v okolí Špičáku závodit ve třech hlavních kategoriích dospělých: Race, Hobby, na elektrokolech – E-Enduro. Dále v soutěži týmů a v několika juniorských a dětských kategoriích (Newbie 13 - 14 let, Rookie 11 - 12 let, Grom 6 - 10 let).  

Trať špičáckého endura každoročně měří i s přejezdy zhruba 30 kilometrů. Samotné rychlostní zkoušky z toho tvoří cca třetinu. Bikeři postupně vystoupají na dvakrát na vrcholy Pancíře a Špičáku (tam jim výjezd usnadní lanovka), jednou pak na Belveder.

„Špičácký závod se bude soustředit na mladou krev. Na vybraných erzetách je vypsán také dětský závod. Stejně jako v minulých letech platí, že se nebudeme snažit o extrémy, ale pokusíme se nabídnout co možná nejzábavnější a různorodé rychlostní zkoušky. Jedna erzeta nakoukne do bikeparku, ostatní budou po lesních pěšinách a hrabance,“ říká Jan Kasík ze spolupořádajícího areálu Ski&Bike Špičák. Hlavním pořadatelem je stejně jako v předchozích ročnících společnost Kolo pro život, Petr Čech sport a.s.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lanovka na vrchol Špičáku i bikepark (s výjimkou neděle 11.9., kdy bude otevřena jenom trať Black Friday) jsou o tomto víkendu v provozu pro všechny ostatní návštěvníky areálu – pěší, nezávodící cyklisty a bikery. 

Každodenní letní provoz skončí kvůli ochraně přírody ve Ski&Bike Špičák ve čtvrtek 15. září. Areál včetně lanovky na vrchol Špičáku je potom otevřen o víkendech a státních svátcích (středa 28.9. a pátek 28.10.) až do neděle 30. října 2022. Pak se již začne s přípravami na zimu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka