České a německé karikatury představí téma koronaviru

Centrum Bavaria Bohemia se od čtvrtka 17. 6. 2021 ohlédne za uplynulým rokem – prostřednictvím přeshraniční výstavy karikatur z doby pandemie koranaviru.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vzhledem k nízkým počtům nově nakažených jsou Centrum Bavaria Bohemia (CeBB) a Turistické informace regionu Schönseer Land od tohoto okamžiku opět otevřeny pro návštěvníky.

S ostrou tužkou a stejně ostrým jazykem se 66 karikatur zaměřuje na boj proti pandemii. Vyprodaný toaletní papír a hygienická pravidla, státní podpora a záplava nařízení, zmatek s očkováním a konspirační teorie - pandemie poskytla karikaturistům spoustu materiálu. Prvním impulzem pro výstavu byly karikatury plzeňského umělce a držitele ceny Stavitele mostů Vladimíra Líbala. Výzvu CeBB směrem ke karikaturistům z německy mluvících regionů, aby přispěli k výstavě svými díly, přijalo 28 umělkyň a umělců, včetně mnoha známých jmen. Výstava byla koncipována ve spolupráci s kulturní a kreativní zónou DEPO2015 v Plzni. Při vernisáži výstavy zahrají dva z karikaturistů, Klaus „Schwafi“ Schwarzfischer a Andreas Hanauer z řezenské kapely „Schwafi und die Spackos“, rock v bavorském dialektu. Vernisáž výstavy dne 17. června 2021 v 18:00 je veřejná. Z důvodu hygienických pravidel je nutná předchozí registrace na adrese ivana.danisch@cebb.de. Výstavu pak můžete vidět v CeBB až do začátku září, než se přesune do areálu DEPO2015 v Plzni.

„Kultura bez hranic - Setkávání Česká republika-Bavorsko“ je mottem CeBB, ale také názvem projektu podporovaného ze strany Česko-německého fondu budoucnosti a okresu Schwandorf. V rámci tohoto projektu probíhají ve spolupráci s městem Planá u Mariánských Lázní kromě výstavy karikatur a slavnostního předávání cen Stavitel mostů také různé akce setkávání pro zájemce o kulturu a partnerské školy.

CeBB v německém Schönsee je nyní opět přístupné veřejnosti od pondělí do pátku od 9 do 16 hodin a díky pomoci dobrovolníků v rámci čestného úřadu ze spolku Bavaria Bohemia e.V. v sobotu od 10 do 11:30 hodin a v neděli od 14 do 17 hodin. V souladu s výletní, cyklistickou a turistickou sezónou najdou návštěvníci v místnosti bb info dvojjazyčné kulturní a turistické informace z regionu Schönseer Land a celého českého a bavorského příhraničífoto: .

Alois Köppl, wikipedie 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 13.06.2021 17:06



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka