České dráhy od tohoto víkendu dočasně přerušují provoz vlaků do Německa

V souvislosti s protiepidemickými opatřeními německých úřadů je od víkendu 13. – 14. února přerušen provoz všech mezistátních vlaků mezi Českou republikou a Německem.

Cílená propagace v Plzni

Opatření se týká všech dálkových i regionálních spojů Českých drah a jejich partnerů na všech hraničních přechodech do Bavorska a Saska. Opatření platí do odvolání, přesný termín obnovení provozu bude záviset na vývoji ochranných opatření německé strany a vývoji epidemie COVID-19 v České republice. České dráhy v koordinaci s ministerstvem dopravy posílí souběžné vnitrostátní dálkové linky tak, aby zajistily dostatečnou kapacitu ve stávajících spojích.

V dálkové dopravě Českých drah se opatření dotkne provozu linek Ex5 Praha – Berlín – Hamburk / Kiel a Ex6 Praha / Plzeň – Domažlice – München, v regionální dopravě pak všech přeshraničních linek Českých drah spojující ČR se Saskem a Bavorskem. Dálková doprava bude postupně utlumena v průběhu soboty 13. února 2021 a provoz vlaků bude zcela přerušen od neděle 14. února 2021. Mezistátní regionální vlaky přestanou jezdit v přeshraničním úseku od 14. února 2021, přičemž většina z nich bude zachována ve vnitrostátních úsecích.

Opatření v dálkové dopravě Českých drah do Německa

Linka Ex 5 Praha – Děčín – Berlín – Hamburk

    • Provoz dálkových vlaků této linky bude postupně omezen během soboty 13. února 2021. Ve směru z Prahy do Německa už nepojedou vlaky EC 176, 174 a 378. Vlak EC 172 už nepojede v úseku Praha – Hamburk (v úseku Budapešť – Praha jede bez omezení), railjet 256 již nebude zajištěn v úseku Praha – Berlín (v úseku Graz – Praha pojede bez omezení).

    • Ve směru z Německa v sobotu 13. února ještě přijedou do ČR vlaky railjet 257, EC 173, 379, 177 a 179.

    • Od neděle 14. února 2021 bude provoz této linky až do odvolání zcela přerušen, a to v celé trase. Vlaky railjet 256 / 257 budou zajištěné v trase Praha – Graz a zpět, vlaky EC 172 / 173 Hungaria pojedou v trase Praha – Budapešť a zpět. V úseku z Prahy do Berlína, resp. Hamburku tyto vlaky zajištěné nebudou. Cestující z Prahy do Ústí nad Labem, resp. Děčína můžou využít dálkové vlaky linek R15 Krušnohor a R20 Labe, u kterých České dráhy zajistí dostatečnou kapacitu míst k sezení.

Linka Ex6 Praha – Plzeň – Domažlice – München

    • Od neděle 14. února 2021 nepojedou vlaky této linky v úseku z Plzně do Mnichova a zpět, v úseku Praha – Plzeň zůstanou v platnosti stávající omezení.

Linka R29 Cheb – Nürnberg

    • Provoz vlaků této linky bude omezen od neděle 14. února 2021.

Opatření v regionální dopravě Českých drah do Německa

Provoz přeshraničních regionálních vlaků, které ČD a jejich partneři zajišťují mezi Ústeckým, Karlovarským a Plzeňským krajem a spolkovými zeměmi Sasko a Bavorsko, bude dočasně přerušen od neděle 14. února 2021.

Linka U28 Děčín – Bad Schandau – Sebnitz – Rumburk

    • Vlaky této linky nepojedou od neděle 14. února v úseku Dolní Žleb – Dolní Poustevna.

    • V úsecích Děčín hl.n. – Dolní Žleb a Dolní Poustevna – Rumburk budou vlaky zajištěné náhradními motorovými soupravami. V úseku z Dolní Poustevny do Rumburku budou odjezdy asi o 20 minut později než podle pravidelných jízdních řádů. V tomto úseku bude ve spolupráci s objednatelem připraven zvláštní jízdní řád, který umožní navázání přípojů ve stanici Rumburk.

Linka Karlovy Vary – Johanngeorgenstadt

    • Vlaky této linky pojedou jen v úseku Karlovy Vary – Potůčky a zpět, dále do Johanngeorgenstadtu nebudou zajíždět.

Linka Cheb – Vojtanov – Zwickau

    • Vlaky na této lince nahradí ČD od neděle 14. února 2021 v úseku Cheb – Vojtanov – Plesná a zpět náhradní autobusovou dopravu, v úseku Plesná – Zwickau a zpět nepojedou.

Linka Marktredwitz – Cheb – Aš – Hof

    • Vlaky této linky budou na české straně zajištěné jen v úseku Cheb – Aš. V úsecích Marktredwitz – Cheb a Aš – Hof nepojedou. Zastávky Pomezí nad Ohří a Cheb-Skalka nebudou obsluhovány vlakovou dopravou.

Linka Domažlice – Furth im Wald

    • Vlaky z Domažlic do Furth im Wald a zpět, které České dráhy zajišťují o víkendech, dočasně nepojedou.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka