České dráhy rozšíří služby pro rodiny. Západní expres nabídne dětské kino

Národní dopravce v novém jízdním řádu 2022 rozšíří počet vlaků s dětským kinem na 108 spojů. Více vlaků nabídne také vozy s vyhrazenými místy pro cestující s dětmi do 10 let.

Cílená propagace v Plzni

Rozšiřuje se počet moderních bezbariérových vlaků, které jsou snadno přístupné pro cestující s kočárky a vybavené přebalovacími pulty pro cesty s kojenci a batolaty. Nový jízdní řád platí od 12. prosince 2021.   

„Rodiny s různě starými dětmi patří k významné skupině zákazníků Českých drah, proto neustále rozšiřujeme služby a podmínky pro jejich pohodlné cestování,“ říká Jiří Ješeta, náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu, a upozorňuje na novinky v jízdním řádu 2022: „V novém jízdním řádu zvýšíme počet vlaků s dětským kinem ze 72 na 108 spojů. Dětské kino bude cestujícím k dispozici nově v rychlících ‚Vltava‘ a ‚Lužnice‘ z Prahy přes Tábor a Veselí nad Lužnicí do Českých Budějovic a Českých Velenic. Rozšíří se také počet bezbariérových vlaků, do kterých mohou snadno nastoupit cestující s kočárkem a s malými dětmi, mají velké plochy pro uložení kočárků ve vozech a jsou vybaveny sklápěcími přebalovacími pulty.“

Mezi tyto soupravy patří RegioPantery. které v novém jízdním řádu obslouží například linku P2 Klatovy – Plzeň – Rokycany – Beroun, a jednotky push-pull pro linku Ostrava – Frenštát pod Radhoštěm. V průběhu roku 2022 zajistí RegioPantery dopravu také na páteřních elektrifikovaných linkách Jihočeského kraje.

V dálkové dopravě nabídne 108 vlaků dětské kino a celkem 477 vlaků vyhrazená místa a oddíly pro cestující s dětmi do 10 let. V nových soupravách InterJet, ale také v jednotkách railjet a Pendolino, mají cestující k dispozici dětská kina a na rozkládacích stolech dětské stolní hry s dětským maskotem Českých drah slonem Elfíkem. Stolní hra je k dispozici také ve více než 60 kombinovaných vozech typu Bbdgmee, které jezdí například ve spojích EuroCity Metropolitan z Prahy do Brna, Bratislavy a Budapešti a Jižní expres z Prahy do Tábora, Českých Budějovic a Lince nebo v rychlících Berounka z Prahy přes Plzeň do Klatov.  

Trasy s nabídkou dětského kina v jízdním řádu 2022

SC / IC Pendolino Fr. Lázně / Cheb – Plzeň – Praha – Ostrava – Košice

Railjet Vindobona (Berlín) – Praha – Brno – Vídeň – Graz

Západní expres  Praha – Plzeň – Cheb

Krušnohor  Praha – Ústí nad Labem – Karlovy Vary – Cheb  

Vltava / Lužnice  Praha – Tábor – České Budějovice / České Velenice

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.12.2021 17:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka