ČEZ nasvítil modře budovu v Plzni a přispěl regionálním neziskovkám pro autisty

Skupina ČEZ se opět připojila k celorepublikové kampani „Česko svítí modře“ s cílem více porozumět světu lidí s autismem.

Jarní servisní akce AUTO CB

V noci z 2. na 3. dubna proto modré světlo ozářilo elektrárenské budovy v sedmi krajích České republiky. V Plzni vyjádřila podporu a solidaritu modrým nasvícením, jehož barva symbolizuje komunikaci – nezbytnou, avšak problematickou oblast pro osoby s autismem, centrály Skupiny ČEZ v Guldenerově ulici.

Třetí ročník iniciativy „Česko svítí modře“ byl zahájen v sobotu 2. dubna, což je Světový den zvýšení povědomí o autismu, a potrvá až do konce měsíce. Jedná se o projekt platformy Naděje pro autismus, jejímž cílem je zvyšování povědomí veřejnosti o problematice tohoto stále četnějšího neurovývojového postižení. Dle nejnovějších průzkumů postihuje autismus každé 68. narozené dítě, v případě chlapců je to dokonce každý 42. „Za letošní téma jsme zvolili vzájemnou komunikaci, neboť hlavním deficitem osob s autismem je odlišné vnímání, porozumění a sociální komunikace. Nedílnou součástí kampaně je proto Komunikační soubor, jehož cílem je přiblížit a ozřejmit odborné i laické veřejnosti jednoduché zásady komunikace s lidmi s PAS, ale také pomoci detekovat člověka, se kterým takto komunikovat mají,“ uvedla Marta Pečeňová, zakladatelka platformy Naděje pro autismus.

Kampaň „Česko svítí modře“ se nasvícením budov po celé České republice snaží poukázat na důležitost komunikace ve všech aspektech vývojové poruchy a vzbudit zájem okolí o toto závažné téma. Stejně jako v loňském roce, i letos se připojila také Skupina ČEZ, jež rozsvítila své elektrárenské budovy v sedmi krajích České republiky. Mezi účastníky nechyběla ani plzeňská centrála. „Osvítili jsme naši hlavní budovu, aby bylo naše zapojení do této iniciativy vidět na dálku,“ sdělila Michaela Chaloupková, lídr CSR aktivit Skupiny ČEZ.

V letošním roce navíc podpoří Nadace ČEZ v každém ze sedmi krajů, kde nasvítila své provozy, vybranou organizaci, která se věnuje podpoře autismu. V Plzni tak přispěla neziskové organizaci Motýl, z.ú, která v plzeňské DEPU2015 v sobotu pořádala unikátní osvětovou akci Autismus na stojáka. „Darovanou částku 42 362 Kč využijeme na nákup speciálních pomůcek pro naše autistické klienty a pomohla nám i při organizaci akce Autismus na stojáka,“ vysvětlila Hana Breníková, ředitelka organizace Motýl.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.04.2016 07:28



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka