Chcete lepší imunitu? Avalon Fitness radí, jak ji vybudovat pravidelným pohybem a cvičením

Co je základem správné funkce imunity? Podle čeho vybrat tu správnou aktivitu na posílení imunitního systému?

Cílená propagace v Plzni

Co je imunitní systém?

Imunitní systém je soubor buněčných mechanismů, který brání naše tělo před bakteriemi, viry a dalšími mikroby a působí jako prevence před infekcemi. Imunitní systém neustále hledá nepřátelské organismy v našem těle, které se snaží ničit. Imunitní systém rozliší naše buňky od cizích, díky tomu útočí jen proti patogenům, které v našem organismu nemají, co dělat.

Jak posílit imunitu?

Aktivní pohyb patří k základům zdravého životního stylu. Posilování fyzické kondice je předpokladem pro silný a správně fungující imunitní systém. Budete-li v dobré fyzické kondici projeví se to na Vaší na imunitě a na celkovém psychickém stavu.

Proto je důležité si vybrat takovou aktivitu, u které vydržíte a bude vám dělat radost. V Avalon fitness centru máte možnost si vybrat z mnoha variant ať už jsou to kardio stroje (bežecké pasy, kola, orbitreky, nekonečné schody), posilovací stroje, činky, cvičení s vlastním tělem, popřípadě můžete využít služby trenéra, který vás bude nejen motivovat, ale také vás pozitivně naladí do zbytku dne.

Vitaminy a antioxidanty

Nedílnou součásti imunitního systému je také správně zvolená strava. Jíst pravidelně menší porce s vyváženým příjmem makroživin a dostatkem vitaminů, minerálů a stopových prvků. V případě deficitu je možné sáhnout po doplňcích stravy, které vám dodají chybějící živiny.

Zázvor je hojně využíván i v lékařské praxi nejen ve východní medicíně. Obsahuje velmi silné antioxidanty, které dokáží chránit lidské buňky proti rakovině, snižují stres, má protizánětlivé účinky a posiluje imunitu. Zároveň tělo detoxikuje a zbavuje toxinů. 

Kurkuma obsahuje kurkumin, který má vynikající protizánětlivé účinky a je silným antioxidantem. Je proto považováno za silné přírodní antibiotikum. Pomáhá snižovat cholesterol, čistí krev a posiluje srdce. 

Antioxidanty, které jsou obsažené v kurkumě navíc prokazatelně napadají karcinogeny. Tím dokáží potlačit časný vývoj rakovinotvorných buněk. Antioxidanty jsou látky, které pomáhají neutralizovat škodlivé volné radikály. Mezi antioxidanty se řadí vitamíny A, B6, C, E, koenzym Q10, zinek, selen, alfa-lipoová kyselina, pycnogenol, eugenol, bioflavonoidy, fenoly, karotenoidy, lutein, zeaxanthin a nejsilnějších antioxidant na světě astaxanthin. 

Goji je z nutričního hlediska velmi cenným zdrojem živin. Obsahuje 18 druhů aminokyselin, včetně devíti esenciálních aminokyselin (leucin, isoleucin, valin, histidin, lysin, methionin, tyrosin, threonin, tryptofan). Dále obsahuje 22 stopových prvků (vápník, hořčík, železo, zinek, měď, fosfor, selen, germanium atd.), vitaminy A, C, E, B1, B2, B6. Konzumace goji může pomáhat snižovat krevní tlak, posiluje srdce, pomáhá udržet normální hladinu cukru a tuku v krvi a snižuje cholesterol, pomáhá k redukci hmotnosti a zlepšuje kvalitu spánku.

Co škodí vašemu imunitnímu systému?

  • Alkohol

  • Cigarety

  • Málo spánku

  • Dehydratace

  • Stres

  • Antibiotika

  • Málo pohybu

  • Tučné jídlo

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka