Chcete se zbavit starého auta? Centrální obvod Plzně zprostředkuje ekologickou likvidaci zdarma

O problematice odstavených aut bylo napsáno již mnoho. Je ale třeba připomenout, že ne všechna auta, která jsou odstavena lze považovat za vraky, mnohdy jde, a to ve většině případů, o dlouhodobě odstavená vozidla.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Zákon hovoří zcela jasně – dle § 19 odst. 2, písm. g zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích lze za vrak považovat vozidlo, „které je trvale technicky nezpůsobilé k provozu a není opatřeno státní poznávací značkou nebo je zjevně trvale technicky nezpůsobilé k provozu“, říká David Procházka, místostarosta Městského obvodu Plzeň 3.

Proto, stejně jako v minulém roce, Úřad městského obvodu Plzeň 3 nabízí všem vlastníkům a provozovatelům starých, nepotřebných a odstavených vozidel na území MO Plzeň 3 zajištění ekologické likvidace a to zcela zdarma.

„Vlastník nebo provozovatel takového vozidla vyplní žádost o likvidaci autovraku, kterou získá na Odboru dopravy a životního prostředí ÚMO Plzeň 3 nebo na webových stránkách úřadu. K žádosti je třeba doložit fotokopii technického průkazu a také přiložit mapku s místem zakreslení odstaveného vozidla. Ostatní pro Vás již obstará úřad“, informuje David Procházka.

Po ekologické likvidaci vozidla obdrží žadatel doklad, na jehož základě pak může vozidlo odhlásit na registru vozidel. 

Další informace o této službě je možné získat na telefonním čísle 378 036 539 nebo e-mailové adrese fiala@plzen.eu či rumlova@plzen.eu. Formulář žádosti o likvidaci autovraku pak naleznete na adrese:  https://epo.plzen.eu/irj/portal/anonymous?NavigationTarget=ROLES://portal_content/IUO/Role/IUO_Anonymni/Elektronick__pod_n__ob_ana_1/Elektronickpodnobana/ID_MESTSKE_OBVODY_PAGE&obvod=MO3.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 30.03.2016 12:11



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka