Chtěl přespat ve Stříbře v garáži, způsobil požár

Policejní komisař sdělil obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody šestadvacetiletému muži z Plzeňska, který chtěl přenocovat v cizí garáži a přitom způsobil její požár.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dne 8. února 2024 kolem 03:00 hodiny přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení o požáru garáže jednoho z rodinných domů v obci Stříbro s tím, že v ní majitel objektu přistihl neznámou osobu. Stříbrští policisté šetřením na místě zjistili, že se jedná o šestadvacetiletého muže z Plzeňska.

Ten dne 7. února 2024 v blíže nezjištěný čas vstoupil vstupní brankou na oplocený pozemek rodinného domu, odkud poté vnikl neuzamčenými vraty do garáže, ve které měl v úmyslu přenocovat. Zapálením kartonu, kterým si chtěl posvítit, způsobil požár, jenž následně poškodil elektroinstalaci objektu a jeden ze zaparkovaných motocyklů. Požárem způsobil škodu předběžně vyčíslenou na částku 120 tisíc korun.  

Dotyčného muže policisté na místě zadrželi a následně byl osádkou zdravotnické záchranné služby převezen z důvodu podezření z nadýchání zplodin, za asistence policie, do zdravotnického zařízení k lékařskému ošetření. Ještě tentýž den byl muž z nemocnice propuštěn. Policejní komisař mu za jeho jednání sdělil obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a státnímu zástupci podal podnět k podání návrhu na vzetí do vazby.

ilustrační foto

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 10.02.2024 08:10



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka