Chtěla být pěstounkou, padělala lékařskou zprávu

Obžaloba je proti osmatřicetileté ženě, která byla obviněna z přečinu padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy, posudku a nálezu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Plzeňští kriminalisté oddělení hospodářské kriminality po skončení vyšetřování předložili státnímu zástupci spis s návrhem na podání obžaloby proti osmatřicetileté ženě obviněné za spáchání přečinu padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy, posudku a nálezu. Protiprávního jednání se dopustila tím, když si objednala padělané lékařské zprávy chemicko-toxikologického vyšetření vystavené jménem jedné nemocnice. Poté s vědomím, že se jedná o padělek, je předložila jako účastnice řízení o pěstounské péči odboru státní sociální péče, a to i přesto, že vyšetření v dané nemocnici nikdy neabsolvovala, a tedy užila lékařskou zprávu v řízení před orgánem sociálního zabezpečení ve svůj prospěch.

Podle trestního zákoníku tomu, kdo padělá lékařskou zprávu, posudek nebo nález v úmyslu užít je v řízení před orgánem sociálního zabezpečení nebo jiným orgánem veřejné moci, nebo kdo takové zprávy užije v řízení před orgánem sociálního zabezpečení jaké pravé, bude potrestán zákazem činnosti nebo odnětím svobody až na dvě léta.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 07.11.2023 07:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka