Čistá Plzeň od 1. září nabídne novou službu – mytí nádob

Od 1. června došlo v Plzni k novelizaci vyhlášky o systému nakládání s komunálním odpadem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ta ukládá majitelům v centru města, konkrétně v 75 ulicích, uklízet své odpadové nádoby mimo dny svozu. Odpadová nádoba smí být přistavena na ulici pouze v den svozu. V návaznosti na tuto novelu vyhlášky bude společnost Čistá Plzeň nabízet od 1. září novou službu, tou je mytí odpadových nádob na objednávku.

„Doposud probíhalo pouze takzvané blokové mytí, které bylo poskytováno každému majiteli nemovité věci jedenkrát za rok zdarma. Mytím odpadových nádob na objednávku si mohou majitelé nemovitých věcí zlepšit čistotu nádob a tím i komfort jejich stanoviště v rámci své nemovité věci,“ vysvětlil technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Za nádoby o velikosti 120, 240 a 360 litrů zaplatí majitelé padesát korun, za nádoby na 660 a 1100 litrů je pak cena stanovena na sto korun. Čistá Plzeň žádosti o individuální umytí nádob přiřadí k nejbližšímu možnému termínu blokového mytí, nejpozději však do dvou měsíců. Pokud objednatel bude požadovat umytí nádoby do 14 dnů, bude k ceně mytí připočten příplatek za přepravu na místo mytí ve výši dvě stě korun bez ohledu na počet nádob.

Město Plzeň v červenci po účinnosti novely vyhlášky zkontrolovalo, jak lidé plní svou novou povinnost uklízet odpadové nádoby v centru města mimo dny svozu. Z 900 majitelů objektů dostálo povinnosti 680, 220 zatím vyhlášku nerespektuje. Během srpna jsou majitelé daných nemovitostí upozorňováni na neplnění povinnosti a od 1. září 2018 spustí město kontroly, při zjištění přestupku budou ukládány pokuty.

„Město Plzeň hodnotí vyhlášku pozitivně, určitě pomohla zlepšit situaci v daných lokalitách. Majitelům, kteří v červenci měli splněnou povinnost, tedy uklizenou svoji nádobu na odpad, společnost Čistá Plzeň jako poděkování během srpna nádobu zdarma umyla. Těm, kteří povinnost nesplnili, jsme odeslali upozornění na danou povinnost,“ doplnil Pavel Šindelář.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka