Cítíte se po svátcích těžce? Máme recepty na zdravá kuřecí jídla

Hřešili jste přes svátky a nyní máte výčitky? Bylo vaše novoroční předsevzetí zhubnout, nebo se jen prostě chcete cítit dobře a fit? Cesta k tomu vede samozřejmě přes jídlo.

Cílená propagace v Plzni

To by mělo být lehké, vyvážené, dobře stravitelné a zároveň pestré. Do redukčního jídelníčku se proto skvěle hodí kuřecí maso. Odlehčené formy obědů či večeří, které kombinují právě kuřecí a zeleninu, přináší nyní Drůbežářský závod Klatovy. 

Kuřecí maso je dietní. Vyniká především proto, že neobsahuje téměř žádný tuk ani sacharidy. Zároveň má dostatek bílkovin a je tak vhodným zdrojem proteinů. Disponuje ideální nutriční hodnotou i příznivým obsahem minerálních látek. Stejně jako u každého masa, i kvalita toho kuřecího, záleží na původu a chovu zvířat. Drůbežářský závod Klatovy u svých výrobků garantuje tuzemský původ masa, tradiční způsob jeho zpracování i výroby a dobrou chuť. Tu oceníte i v následujících lehkých pokrmech, které nijak nezatíží vaši postavu.    


Salát s kuřetem marinovaným v pestu ze sušených rajčat

Ingredience:

1 balení kuřecích prsních řízků

Salát Lolo Biondo

Červená salátová čekanka (Radicchio)

Salátová okurka

Cherry rajčata

Bazalka

Pesto ze sušených rajčat

Olivový olej

Sůl

Pepř

Postup:

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Naložíme do směsi pesta ze sušených rajčat, olivového oleje a bazalky a necháme v chladu odležet, ideálně přes noc. Saláty opláchneme pod tekoucí vodou,

osušíme a natrháme. Rajčata a okurku nakrájíme, smícháme se saláty, přidáme čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem. Naložené maso vyjmeme z marinády, necháme mírně okapat a orestujeme na suché pánvi. Nakonec přidáme k zelenině.  


Pita chléb s kuřetem a zeleninou

Ingredience:

1 balení kuřecích prsních řízků

Pita chléb

Rajčata

Ledový salát

Rukola

Jarní cibulka

Bazalka

Koriandr

Pažitka

Olivový olej

Sůl 

Pepř

Postup:

Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na kapce olivového oleje. Zeleninu omyjeme a osušíme. Rajčata a jarní cibulku nakrájíme, salát a  rukolu natrháme. Vše smícháme a přidáme bazalku, koriandr a nasekanou pažitku. Vše osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem. Pita chleby nakrojíme tak, aby vznikly kapsy, které vyplníme směsí. Na závěr můžeme dochutit i bílým jogurtem.


Salát s chilli kuřetem, avokádem a limetou

Ingredience

1 balení kuřecích prsou

Směs salátů (Lolo Rossa, římský a hlávkový salát)

Avokádo

Cherry rajčata

Olivový olej

Limetová šťáva

Sůl

Pepř

Chilli

Postup: 

Kuřecí maso omyjeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme olivovým olejem. Na grilovací pánvi osmahneme do zlatova. Na závěr přidáme nakrájenou chilli papričku a krátce orestujeme. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme, salát natrháme. Avokádo zbavíme slupky i pecky a nakrájíme na měsíčky. Vše osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a limetovou šťávou. K zelenině nakonec přidáme nakrájené kuřecí maso. Jako přílohu k salátu můžeme podávat i na sucho opečený chléb.  


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka