Cizinci napadli správce ubytovny, policisté jednoho z nich dopadli a ještě vypátrali padělané bankovky

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví a přečin porušování domovní svobody spáchané ve formě spolupachatelství 23letému cizinci.

Cílená propagace v Plzni

Dne 4. července před desátou hodinou večer se snažila skupinka osob dostat do jedné ubytovny v Plzni na Borech. Správce budovy je ovšem nechtěl pustit dovnitř a to z toho důvodu, že již nejsou úřední hodiny. Po slovní rozepři se dva muži neoprávněně dostali do bytu v objektu ubytovny, kde bydlel 47letý správce. Fyzicky jej napadli, zejména do oblasti hlavy a utekli. Na místo ihned po oznámení přijeli policisté a rychlá záchranná služba, která převezla muže na ošetření do nemocnice. Napadený muž svým zraněním po několika dnech podlehl.

Kriminalisté ihned začali zjišťovat okolnosti případu a zahájili pátrání po pachatelích. Již o dva dny později v odpoledních hodinách zadrželi jednoho z nich, 23letého cizince, na ubytovně v centru města. Ten je v současné době ve vazební věznici. Po druhém pachateli ještě policisté pátrají.

V souvislosti s prověřováním této trestné činnosti policisté zjistili, že jeden ze skupinky osob, 28letý cizinec, využil k placení padělané bankovky. Dne 4. července 2016 využil vozidla taxi služby. Při placení podal řidiči nejdříve bankovku v nominální hodnotě 500 euro, který mu ji vrátil, protože neměl na rozměnění. Proto od zákazníka taxikář přijal 100 euro a vrátil mu požadovaný obnos zpět v českých korunách. Když řidič přišel s penězi do směnárny, zjistili, že se jedná o padělky. Ihned kontaktovali policisty a ti začali po cizinci pátrat. O čtyři dny později si již převzal z rukou kriminalistů z odboru hospodářské kriminality usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zločinu padělání a pozměnění peněz v jednočinném souběhu s přečinem podvod, dílem dokonaným a dílem ve stadiu pokusu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.07.2016 10:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka