Cizinec shodil strážce parku na Šumavě do jezera, pak mu dal hlavičku

Cizinec dvakrát fyzicky napadl u Černého jezera strážce Národního parku Šumava. Policisté žádají občany o spolupráci.

Cílená propagace v Plzni

V katastrálním území obce Špičák ve čtvrtek 22. července tohoto roku došlo v blízkosti Černého jezera k napadení strážce Národního parku Šumava. V dopoledních hodinách třiapadesátiletý muž z Kašperskohorska prováděl kontrolu území okolo jezera, kam je vstup osobám zakázán.

V jedenáct hodin zjistil pohyb osob, kdy se v prostoru nacházeli dva muži a jedna žena a shledal, že se jedná o cizince. Strážce vyzval osoby k prokázání totožnosti s poučením, že se nacházejí v zakázaném místě. Cizinci řekli, že nemají doklady a byli instruováni o přivolání policejní hlídky a strážce vytočil telefonní číslo na obvodní oddělení v Železné Rudě. Jeden z mužů postrčil strážce, který s následným odhozením spadl do jezera. Skupinka cizinců pokračovala směrem na Bílou Strž. Strážce použil k telefonování další mobilní telefon a oznámil případ policistům.

Následně strážce skupinku dostihl a opět vyzval, ale stejný muž jej slovně i fyzicky napadl, kdy měl v ruce kus dřeva a hlavou jej udeřil do čela. Cizinci odešli směrem ke státní hranici.

Policisté vyrozuměli svoje kolegy za hranicemi, kteří taktéž po uvedených osobách pátrají.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. Na případu spolupracují i policisté z oddělení obecné kriminality.

Popis podezřelého muže: věk 45-50 let, výška postavy cca 180 cm, robustní postavy, krátké vlasy, na sobě měl kostkovanou košili,  krátké kalhoty světlé barvy a na hlavě měl kšiltovku.

Skupinka osob měla s sebou psa plemene Sibiřský husky.

Policisté žádají občany, kteří se v uvedenou dobu nacházeli u Černého jezera a pořizovali si videa a fotografie místa, zda nemají k dispozici záznam z uvedeného napadení strážce.

Fotografie nebo videozáznam můžete zaslat na e-mail:

kt.ook.podatelna@pcr.cz   nebo   kt.oop.zruda@pcr.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka