Co můžeme udělat pro zvýšení imunity?

Kdy a proč má smysl imunitu posilovat a podle jakých zásad? Přečtěte si celý článek!

Cílená propagace v Plzni

Preventivně posilujte imunitu!

Silná obranyschopnost organismu (imunita) je důležitá, málokdy však víme, co je pro zvýšení imunity opravdu potřeba. Podzim a zimní měsíce přináší období chřipek, nachlazení a jiných nepříjemností, které mohou náš imunitní systém značně poškodit a naše obranyschopnost pak prochází zatěžkávací zkouškou. 

Jak imunitní systém posílit v době nemoci a jak o svou imunitu pečovat preventivně?

Základem je pravidelné posilování fyzické kondice v kombinaci s pestrou stravou bohatou na vitaminy a minerály.

1) Doplňujte správné živiny

Základními kameny pro lepší imunitu jsou selen, zinek, vitamin C, B6 a vitamin D. Vitamin C je nejúčinnější proti virům a je skvělým antioxidantem. Vitamin B6 pak přispívá k optimální tvorbě červených krvinek. Vitamin D krom toho, že aktivuje imunitní systém, napomáhá při hubnutí. Zinek a selen zase zabraňují tvorbě volných radikálů, které v těle způsobují oslabení imunitního systému. Co ale dělat, když je těchto důležitých látek v potravinách málo nebo je nenajdete vůbec? Nejlepší je sáhnout pro kvalitní doplňky stravy.

2) Posilovat kondici můžete i z domova

Kondici můžete posilovat téměř bez velkých nároků na čas nebo prostředí. Inspirovat se můžete spoustou cvičebních videí, která jsou většinou dostupná zdarma na YouTube a fungují jako skvělá inspirace. Doporučujeme cvičební videa Skinny Girls. Stačí si doma najít volné místo a chvíli pro sebe. Cvičit můžete s vlastním tělem a není potřeba dokupovat žádné cvičební pomůcky. Cvičení můžete zakončit studenou sprchou, které navíc krom té fyzické kondice, posiluje i tu psychickou.

3) Upravte si jídelníček pro zdravé hubnutí a zbavte se nadváhy

Snižte příjem kalorií

Saháte po potravinách plných kalorií jako je například čokoláda, když chcete zahnat stres, vyčerpání nebo při sledování televize? Tak pozor! Zbavte se tohoto zlozvyku a dejte si místo čokolády nebo oříšků raději mrkev.

Snižte příjem sacharidů

Pokud konzumujete hodně těstovin, rýže nebo chleba, tělem vylučovaný inzulín začne bojovat s přílivem glukózy do krve. Zabraňuje tak tomu, aby tukové buňky uvolnily tuky a spalovalo je jako „palivo“. A naopak vytváří více tukových buněk.

Snižte příjem tuků

Na začátku je nutné říci, že ne všechny tuky jsou špatné. Například nenasycené tuky nacházející se v avokádu, ořechách, sojovém mléce, tofu či mořských rybách tě nasytí a v kombinaci s olivovým olejem a čerstvou zeleninou jsou jednoznačně skvělým krokem ke zlepšení kvality stravování. Naučte se je proto do svého jídelníčku pravidelně zařazovatt.

Více se dozvíte v článku Jídelníček pro zdravé hubnutí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka