Co se chystá na hradě? Kašperk zve Kašpary a připravil nový okruh

Nejvýše položený královský hrad Kašperk nadále pokojně střeží Šumavu, aby mohl v časech příštích znovu uvítat své návštěvníky.

Cílená propagace v Plzni

Než se při nejbližší možné příležitosti dokořán otevře brána, lze se do té doby těšit třeba na následující:

    • Nový prohlídkový okruh „Proměny hradu“. Nejen stavba gotického Kašperku, ale i jeho další a neméně zajímavý stavební vývoj. Společně se podíváme na osudy hradu v jeho novější historii. Hodinový okruh doplní druhý standardní, a stále velmi oblíbený „Život na hradě“.

    • Shakespearovské léto. Přelom července a srpna opět zasvětíme divadlu, jež bude pokračovat na unikátní scéně v prostorách bývalého paláce. Vedle reprízy úchvatného Macbetha se můžete těšit na obnovenou premiéru Romea a Julie (obojí Kašpar z Divadla v Celetné) a vůbec poprvé se představí Městské divadlo Kladno s oblíbenou klasikou Sen noci svatojánské!

    • Divadelní spolek Kašpar se ovšem ukáže na hradě častěji. Pokud tomu situace dovolí, rádi bychom zahájili divadelní sezonu co nejdříve. Aktuální informace naleznete vždy buď zde, nebo na webových stránkách www.kasperk.cz, kde bude i probíhat předprodej vstupenek.

    • Obnovené dětské prohlídky pro děti! Dobrodružná výprava zavede děti věku prvního stupně do hradu, kde mohou pomoci vysvobodit postavu z dávného zakletí. A co by to bylo prohlídku pro nejmenší, kdyby chybělo srozumitelné poučení a hledání pokladu?

    • Šumavského trojhradí. Spolupráce s hrady Rabí a Velharticemi utěšeně pokračuje, a proto se letos, pokud vše vyjde, těšme opět na dvoje tematické Dny šumavského trojhradí. Červnové se budou týkat obléhání a obrany hradů, zářijové vás zasvětí do tajů středověkého odívání.

    • Noční prohlídky. Patří neodmyslitelně k hradnímu létu, hlavně díky jejich atmosféře. I letos bychom rádi vyjevili netradiční divadelní formou některou z méně známých kapitol historie hradu. Momentální situace naštěstí dovolila hodně času na tvorbu scénáře… a máte se nač těšit

"Přejeme Vám nyní zejména pevné zdraví, trpělivost a radost z maličkostí. Věřme společně, že nastalá situace brzy utěšeně pomine. Budeme tu na Vás čekat, a těšit se na Vaši ctěnou návštěvu. Ať už při příležitosti některé z mnoha kulturních akcí, nebo při Vašich výletech Šumavou," říká kastelán Václav Kůs.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 14.03.2021 10:46



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka